Ingredients
-
1 burk Kräftstjärtar i lake
-
1 knippe Sparris
-
1 st Gullök
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 dl Vispgrädde
-
0.5 dl Dill
-
2 dl Créme Fraiche
-
1 msk Hummerfond
-
2 dl Vitt vin
-
0.5 Citronsaften från en halv citron
-
Saltefter smak
-
Pepparefter smak
Directions
En krämig pasta med kräftstjärtar och sparris. Supergott! En krämig och enkel kräftpasta med smak av dill och kräftor. Sparrisen ger ett extra krisp och passar perfekt att toppa med eller att röra ner i pastan 🙂
Steps
1
Done
|
Sila av kräftstjärtarna. Skölj sparrisen, ta bort den hårda delen längst ner och dela resten i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått lite färg. Inte för länge, godast med krispigheten kvar. Lägg åt sidan. |
2
Done
|
Finhacka lök och fräs tillsammans med pressad vitlök i smör. Häll på vinet och låt koka ner tills ca 1/2 dl återstår. Häll på grädden, ha i hummerfonden, citronsaft, dill och rör ner crème fraichen. |
3
Done
|
Låt puttra ihop lite och koka pastan under tiden. Rör ner sparrisen och kräftstjärtarna (spara lite att toppa med) i såsen så dem blir varma och blanda med pastan. Servera-1 |