0 0
Pasta med kräftstjärtar, sparris och dill

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 burk Kräftstjärtar i lake
1 knippe Sparris
1 st Gullök
2 st Vitlöksklyftor
3 dl Vispgrädde
0.5 dl Dill
2 dl Créme Fraiche
1 msk Hummerfond
2 dl Vitt vin
0.5 Citron saften från en halv citron
Salt efter smak
Peppar efter smak

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta med kräftstjärtar, sparris och dill

  • 20 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

En krämig pasta med kräftstjärtar och sparris. Supergott! En krämig och enkel kräftpasta med smak av dill och kräftor. Sparrisen ger ett extra krisp och passar perfekt att toppa med eller att röra ner i pastan 🙂

Steg

1
Färdig

Sila av kräftstjärtarna. Skölj sparrisen, ta bort den hårda delen längst ner och dela resten i mindre bitar. Stek den i smör tills den fått lite färg. Inte för länge, godast med krispigheten kvar. Lägg åt sidan.

2
Färdig

Finhacka lök och fräs tillsammans med pressad vitlök i smör. Häll på vinet och låt koka ner tills ca 1/2 dl återstår. Häll på grädden, ha i hummerfonden, citronsaft, dill och rör ner crème fraichen.
Smaka av med salt, svartpeppa och eventuellt lite socker.

3
Färdig

Låt puttra ihop lite och koka pastan under tiden. Rör ner sparrisen och kräftstjärtarna (spara lite att toppa med) i såsen så dem blir varma och blanda med pastan. Servera-1

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta med salami och ricottoa vapiano
Föregående
Salamipasta med riccotta från Vapiano
Mini brownie cookies
Nästa
Mini brownie cookies med flingsalt
Pasta med salami och ricottoa vapiano
Föregående
Salamipasta med riccotta från Vapiano
Mini brownie cookies
Nästa
Mini brownie cookies med flingsalt

Kommentera