0 0
Chocolate chip cookies – godaste receptet

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
5 dl Vetemjöl
0.5 tsk Bakpulver
1 nypa Salt
1 st Ägg
1 st Äggula
2.5 dl Farinsocker
1 tsk Vaniljsocker
1.25 dl Strösocker
150 g Smält smör osaltat
50 g Mörk choklad
150 g Mjölkchoklad

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Chocolate chip cookies – godaste receptet

  • 30
  • Serves 14
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Otroligt goda mjuksega chocholate chip cookies. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. I det här receptet använde jag hackad marabou mjölkchoklad blandad med lite mörk choklad. Det går bra att använda den chokladen man gillar eller färdiga chokladknappar!

Steps

1
Done

Förberedelser

Smält smöret och sätt ugnen på 160 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

2
Done

Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg, farinsocker (det klibbiga variante) och ströcker för hand tills smeten ser ljusbrun ut (se bild), vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen.

3
Done

Vänd sedan i mjölbladningen - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Hacka din choklad (går också bra med chokladknappar). Och vänd sedan in i kakdegen med slickepotten.

4
Done

Grädda kakorna

Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
previous
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
next
Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
previous
Krämig pasta med kyckling, soltorkade tomater, champinjoner och spenat
next
Dutch pancake – fluffig och frasig ugnspannkaka

4 Comments Hide Comments

Man har den i kaksmeten! 🙂 äggulan binder vätska och fett och ger en fin konsistens. Därför behövs mer äggula än äggvita i cookies.

Add Your Comment