Ingredients
- 5 dl Vetemjöl
- 0.5 tsk Bakpulver
- 1 nypa Salt
- 1 st Ägg
- 1 st Äggula
- 2.5 dl Farinsocker
- 1 tsk Vaniljsocker
- 1.25 dl Strösocker
- 150 g Smält smörosaltat
- 50 g Mörk choklad
- 150 g Mjölkchoklad
Directions
Otroligt goda mjuksega chocholate chip cookies. Hemligheten är smör och att vispa smeten för hand så man inte riskerar att vispa för mycket. I det här receptet använde jag hackad marabou mjölkchoklad blandad med lite mörk choklad. Det går bra att använda den chokladen man gillar eller färdiga chokladknappar!
Steps
1 Done | FörberedelserSmält smöret och sätt ugnen på 160 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper. |
2 Done | |
3 Done | |
4 Done | Grädda kakornaAnvänd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i 15-17 minuter, när de börjar bli lite gyllene läng med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar. |
5 Comments Hide Comments
Måste det vara osaltat smör? Har bara saltat hemma 🙁
Går bra med saltat också!🥰
Vad ska man ha äggulan till?
Man har den i kaksmeten! 🙂 äggulan binder vätska och fett och ger en fin konsistens. Därför behövs mer äggula än äggvita i cookies.
Jätte goda kakor men var jätte mjuka i ugnen så hadde den i ungnen längre