• Home
  • Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd
0 0
Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
0.5 msk Torrjäst
4 msk Rapsolja
1.25 dl Varmt vatten
1.25 dl varm mjölk
1 st Ägg
0.5 tsk Salt
1 tsk Strösocker
9 dl Vetemjöl special
Till bröden - före och efter gräddning
Sesamfrön
2 msk Mjölk
1 tsk Strösocker
3 msk Smält smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd

  • Serves 7
  • Medium

Ingredients

  • Till bröden - före och efter gräddning

Directions

Share

Mjuka hemmagjorda hamburgerbröd. Extra lyxigt till hemmagjorda högrevsburgare eller med din egna favoritburgare. Bröden går utmärkt att frysa in direkt efter gräddning om du inte ska använda alla.

Steps

1
Done

Degen

Blanda varmt vatten, varm mjölk, socker och jäst. Blanda ihop. Tillsätt sedan ägg och oljan. Blanda igen. Tillsätt sedan salt. Blanda. Börja nu ha lite av mjölet åt gången. Arbeta med visp tills det inte går mer och övergå då till att knåda för hand. Arbeta till en klibbig deg. Lägg över degen på köksbänken och knåda in 1-2 tsk olja. Arbeta nu degen tills den känns smidig och elastisk. Smörj en bunke med olja. Låt degen jäsa i bunken täckt med plastfolie i ca 45 min.

2
Done

Ta ut degen och dela den i 6-7 lika stora bitar. Forma varje degbit til en fin och rund boll. Placera på en plåt klädd med bakplåtspapper. Platta till den lätt med handen och låt sedan bröden jäsa i ca 30 min till.

3
Done

Sätt ugnen på 200 grader. Blanda mjölk och socker, pensla bröden med det. Strö över sesamfrön och grädda sedan dem i mitten av ugnen i ca 15 min. Ta ut dem och pensla med smält smör. Täck och låt svalna i ca 15 min. Servera sedan! Frys in de bröden du inte äter upp.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Fish n chips med kall dillsås
previous
Fish and chips med kall dillsås
biang biang nudlar
next
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja
Fish n chips med kall dillsås
previous
Fish and chips med kall dillsås
biang biang nudlar
next
Biang biang noodles – hemmagjorda nudlar med smakrik chiliolja

Add Your Comment