0 0
Sirapslimpa – mjuk och god limpa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
25 g Jäst
2 dl Mjölk
0.5 dl Vatten
30 g Smör
0.5 tsk Salt
2 tsk Brödkrydda
0.5 dl Ljus sirap
5 dl Vetemjöl special
3 dl Rågsikt
Att pensla brödet med (valfritt)
1 msk Ljus sirap
2 msk Smält smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Sirapslimpa – mjuk och god limpa

  • 100 min
  • Serves 1
  • Medium

Ingredients

  • Att pensla brödet med (valfritt)

Directions

Share

God och mjuk sirapslimpa. Det här receptet ger en limpa men jag kan rekommendera att dubbla det då den snabbt går åt. Limpan håller i 2-3 dagar om man plastar in den ordentligt.

Steps

1
Done

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjölk, vatten, sirap, salt och brödkrydda i en kastrull och varm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan och det smälta smöret - rör ihop.

2
Done

Börja med att tillsätta 3-4 dl mjöl och rör ihop med en visp. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången (varva mellan rågsikt och vetemjöl) och arbeta ihop till en deg - antingen i maskin i ca 5 min eller förhand i ca 10. Jag arbetade degen i maskin i ca 5 men avslutade med att arbeta för hand i 1-2 min. Degen ska kännas mjuk och smidig. Låt degen jäsa i bunken i ca 20-30 min.

3
Done

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en brödform.
Ta ut degen från bunken och arbeta den lite och lägg sedan över i formen. Låt degen jäsa i formen i ca 30 min.

4
Done

Grädda limpan i mitten av ugnen i ca 30 min. När den kommer ut - pensla med smält smör och sirap och låt svalna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bibimbap med tofu
previous
Bibimbap med tofu
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
next
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
bibimbap med tofu
previous
Bibimbap med tofu
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
next
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

Add Your Comment