• Hem
  • Bröd
  • Sirapslimpa – mjuk och god limpa
0 0
Sirapslimpa – mjuk och god limpa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
25 g Jäst
2 dl Mjölk
0.5 dl Vatten
30 g Smör
0.5 tsk Salt
2 tsk Brödkrydda
0.5 dl Ljus sirap
5 dl Vetemjöl special
3 dl Rågsikt
Att pensla brödet med (valfritt)
1 msk Ljus sirap
2 msk Smält smör

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sirapslimpa – mjuk och god limpa

  • 100 min
  • Portioner 1
  • Medium

Ingredienser

  • Att pensla brödet med (valfritt)

Steg

Dela

God och mjuk sirapslimpa. Det här receptet ger en limpa men jag kan rekommendera att dubbla det då den snabbt går åt. Limpan håller i 2-3 dagar om man plastar in den ordentligt.

Steg

1
Färdig

Smält smöret och låt svalna. Blanda mjölk, vatten, sirap, salt och brödkrydda i en kastrull och varm till fingervarmt, ca 37 grader. Smula ner jästen i en bunke och tillsätt lite av vätskan och rör om till jästen löst upp sig. Tillsätt resten av vätskan och det smälta smöret - rör ihop.

2
Färdig

Börja med att tillsätta 3-4 dl mjöl och rör ihop med en visp. Tillsätt sedan lite mjöl åt gången (varva mellan rågsikt och vetemjöl) och arbeta ihop till en deg - antingen i maskin i ca 5 min eller förhand i ca 10. Jag arbetade degen i maskin i ca 5 men avslutade med att arbeta för hand i 1-2 min. Degen ska kännas mjuk och smidig. Låt degen jäsa i bunken i ca 20-30 min.

3
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader, smörj en brödform.
Ta ut degen från bunken och arbeta den lite och lägg sedan över i formen. Låt degen jäsa i formen i ca 30 min.

4
Färdig

Grädda limpan i mitten av ugnen i ca 30 min. När den kommer ut - pensla med smält smör och sirap och låt svalna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bibimbap med tofu
Föregående
Bibimbap med tofu
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
Nästa
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
bibimbap med tofu
Föregående
Bibimbap med tofu
öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat
Nästa
Öppen lasagne med tomatsås, vispad ricotta och spenat

Kommentera