0 0
Flan – spansk brylépudding

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Karamell
3.5 dl Strösocker
4 msk Vatten
Flan
4 st Ägg
1 burk Osötad kondenserad mjölk
1 burk Kondenserad mjölk
1 tsk Vaniljpulver
1 nypa Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Flan – spansk brylépudding

  • 110
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Karamell

  • Flan

Steg

Dela

Flan – Kubansk brylépudding. Krämig och otroligt gott. En dessertklassiker men i den här varianten har vi både sötad och osötad kondenserad mjölk.

När du gör flan gäller det att var väldigt försiktig när du gör karamellen som du ska täcka din form med. Du får absolut inte röra i den eller röra den får den blir supervarm.

Steg

1
Färdig

Börja med karamellen

Häll i socker och vatten i kastrull. Koka på medelvärme tills den karamelliserats. Rör absolut inte runt för då kommer den sockra sig.
När karamellen är klar häll den snabbt i formen du ska grädda och swirla runt så att hela botten och sidor täcks av kolan. Tänk på att göra det snabbt då den stelnar.

2
Färdig

Flan

Sätt ugnen på 150 grader.

3
Färdig

Flan

Vispa upp äggen i en skål. Vänd i sötad och kondenserad mjölk samt vaniljpulver och salt. Sila av din smet föra att få bort ovispade äggbitar. Häll över din smet i din form över din karamell. Om de knäcker till lite så beror det på temperaturskillnaden mellan karamellen och smeten, men det är igen fara.
Lägg din form i en annan större form och fyll den med kokande vatten.

4
Färdig

Grädda i mitten av ugnen tills krämen har stannat i ca 1 till 1.5h Men ha koll - exakt gräddningstid beror på i hur djup och stor form du har. Den ska vara dallrig men inte lös.

5
Färdig

Ta ut den och låt den komma till rumstemperatur innan du vänder den. Flippa över den på en tallrik och förvara i kylen fram tills att du ska servera.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Krämig risoni kyckling
Föregående
Krämig risoni kyckling
Ropa Vieja - Kubansk pulled beef gryta med ris
Nästa
Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris
Krämig risoni kyckling
Föregående
Krämig risoni kyckling
Ropa Vieja - Kubansk pulled beef gryta med ris
Nästa
Ropa Vieja – Kubansk pulled beef gryta med ris

Kommentera