Ingredients
-
Karamell
- 3.5 dl Strösocker
- 4 msk Vatten
-
Flan
- 4 st Ägg
- 1 burk Osötad kondenserad mjölk
- 1 burk Kondenserad mjölk
- 1 tsk Vaniljpulver
- 1 nypa Salt
Directions
Flan – Kubansk brylépudding. Krämig och otroligt gott. En dessertklassiker men i den här varianten har vi både sötad och osötad kondenserad mjölk.
När du gör flan gäller det att var väldigt försiktig när du gör karamellen som du ska täcka din form med. Du får absolut inte röra i den eller röra den får den blir supervarm.
Steps
1 Done | Börja med karamellenHäll i socker och vatten i kastrull. Koka på medelvärme tills den karamelliserats. Rör absolut inte runt för då kommer den sockra sig. |
2 Done | FlanSätt ugnen på 150 grader. |
3 Done | FlanVispa upp äggen i en skål. Vänd i sötad och kondenserad mjölk samt vaniljpulver och salt. Sila av din smet föra att få bort ovispade äggbitar. Häll över din smet i din form över din karamell. Om de knäcker till lite så beror det på temperaturskillnaden mellan karamellen och smeten, men det är igen fara. |
4 Done | Grädda i mitten av ugnen tills krämen har stannat i ca 1 till 1.5h Men ha koll - exakt gräddningstid beror på i hur djup och stor form du har. Den ska vara dallrig men inte lös. |
5 Done | Ta ut den och låt den komma till rumstemperatur innan du vänder den. Flippa över den på en tallrik och förvara i kylen fram tills att du ska servera. |