0 0
Nudelsoppa med kyckling

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Buljong
2 st Vitlöksklyftor
3 cm Ingefära
2 msk Japansk soya
1 st Chili Medelstark
1.5 msk Farinsocker
1 st Lime
1 msk Sriracha
1.5 msk Shrimp paste går att utesluta
3 st Kycklingbuljong
Salt
Rapsolja
Övrigt
400 g Kycklinglårfilé
4 paket Ramennudlar
1 st Broccoli
2 st Pak choi
4 st Salladslök

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Nudelsoppa med kyckling

  • 35 min
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Buljong

  • Övrigt

Steg

Dela
Annons:

Värmande och god nudelsoppa med kyckling. Toppade med blancherad broccoli och pak choi, men här går det bra att variera grönsakerna.  Buljongen går även att göra vegetarisk genom att byta ut kycklingbuljong mot grönsaksbuljong eller svampbuljong. Kycklingen kan du byta ut mot vegetariskt protein eller svamp.

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Koka upp kycklingbuljongtärningarna i 1.5 liter vatten. Finhacka chilin och riv ingefära och vitlök.

2
Färdig

Buljongen

Fräs chili, vitlök och ingefära i olja i en rymlig kastrull i ca 2-3 min. Tillsätt farinsocker, shrimp paste (går att skippa) och sriracha. Fräs lite till och vänd sedan ner soya, lime och kycklingbuljongen. Låt koka upp och vänd sedan ner kycklinglårfilén. Låt kycklingfilén koka i buljongen i ca 10-15 min eller tills den är färdigkokt. Ta ut en bit och gör ett snitt i den för att se om den är klar.

Under tiden kycklingen kokar så kan du förbereda dina tillbehör.

3
Färdig

Tillbehören

Koka ramennudlarna enligt anvisningarna på paketet (rekommenderar att koka något kortare än vad som står). Bryt broccolin i mindre bitar och dela pak choien i enskilda blad. Blanchera broccoli och pak choi (att blanchera innebär att man lägger ner grönsaker i kokande vatten i 1-2 minter så att de snabbkokas men ändå behåller färg och form).

4
Färdig

Servera

När kyckligen är färdig - ta ur den ur buljongen och strimla/dra den i bitar. Smaka av buljongen med salt och eventuellt syra/sötma. Sila av buljongen så du får bort alla små bitar.
Servera sedan buljongen med nudlar, kycklingen och de blancherade grönsakerna. Toppa med salladslök!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Pumpkin spice latte
Föregående
Pumpkin spice latte

Kommentera