0 0
Citrondessert – enkel påskdessert

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Lemoncurd
1 dl Citronsaft
3 st Ägg
1.5 dl Strösocker
50 g Rumstempererat smör
1 citron Citronskal
Fyllning
200 g Färskost
2 dl Grädde
1 dl Florsocker
3 msk Lemoncurd
Övrigt
0.5 paket Savioardikex
1 dl Mjölk
1 paket Färska hallon

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Citrondessert – enkel påskdessert

  • 30
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Lemoncurd

  • Fyllning

  • Övrigt

Directions

Share

Citrondessert – enkel påskdessert! Gör den antingen i portionsformat eller i en större form. Jag föredrar i portionsformat eftersom det blir lite finare. Desserten består av lemoncurd varvat med en enkel kräm på färskost och grädde, och savoiardikex.

Steps

1
Done

Lemoncurd

Den kan du förbereda några dagar i för väg då den klarar sig bra i kylen.
Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk och låt svalna.

2
Done

Krämen

Vispa upp grädden lätt. Vänd i färkosten och vispa ihop. Sikta ner florsockret i färskosten. Vänd ihop med slickepott. Vänd sedan i 2-3 stora matskedar lemoncurd. Nu är fyllningen färdig och det är dags att montera ihop den!

3
Done

Montera desserten

Ta fram små serveringsskålar eller glas. Doppa savoiardikexen i mjölken med den sockriga sidan nedåt i 2 sek. Lägg dem i dina serveringsglas så att botten täcks. 2 kex per/lager och serveringglas ungefär. Toppa med krämen och lite lemoncurd, och upprepa med ett till lager kex. Avsluta med kräm och lemoncurd. Ställ i kylen fram till servering. Toppa med hallon!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Stekta rispapperrullar - vegetariska rispapperrullar
previous
Stekta rispapperrullar – vegetariska rispapperrullar
Pizza filodegspaj - Filodegspaj med ost och skinka
next
Pizza filodegspaj – Filodegspaj med ost och skinka
Stekta rispapperrullar - vegetariska rispapperrullar
previous
Stekta rispapperrullar – vegetariska rispapperrullar
Pizza filodegspaj - Filodegspaj med ost och skinka
next
Pizza filodegspaj – Filodegspaj med ost och skinka

Add Your Comment