Ingredients
-
Lemoncurd
-
1 dl Citronsaft
-
3 st Ägg
-
1.5 dl Strösocker
-
50 g Rumstempererat smör
-
1 citron Citronskal
-
Fyllning
-
200 g Färskost
-
2 dl Grädde
-
1 dl Florsocker
-
3 msk Lemoncurd
-
Övrigt
-
0.5 paket Savioardikex
-
1 dl Mjölk
-
1 paket Färska hallon
Directions
Citrondessert – enkel påskdessert! Gör den antingen i portionsformat eller i en större form. Jag föredrar i portionsformat eftersom det blir lite finare. Desserten består av lemoncurd varvat med en enkel kräm på färskost och grädde, och savoiardikex.
Steps
1
Done
|
LemoncurdDen kan du förbereda några dagar i för väg då den klarar sig bra i kylen. |
2
Done
|
KrämenVispa upp grädden lätt. Vänd i färkosten och vispa ihop. Sikta ner florsockret i färskosten. Vänd ihop med slickepott. Vänd sedan i 2-3 stora matskedar lemoncurd. Nu är fyllningen färdig och det är dags att montera ihop den! |
3
Done
|
Montera dessertenTa fram små serveringsskålar eller glas. Doppa savoiardikexen i mjölken med den sockriga sidan nedåt i 2 sek. Lägg dem i dina serveringsglas så att botten täcks. 2 kex per/lager och serveringglas ungefär. Toppa med krämen och lite lemoncurd, och upprepa med ett till lager kex. Avsluta med kräm och lemoncurd. Ställ i kylen fram till servering. Toppa med hallon! |