0 0
Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
2 burkar Tonfisk i vatten
1 st Gullök
1.5 tsk Paprikapulver
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Lökpulver
5 dl Vispgrädde
2 dl Créme Fraiche
2 msk Citronsaft
1 msk Sriracha
2 nävar Spenat
4 st Salladslök
Salt
Peppar
Pasta
400 g Pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta

  • 25 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pasta

Steg

Dela
Annons:

Tonfiskpasta – krämig och enkel tonfiskpasta. Perfekt vardagspasta som går smidigt att slänga ihop. I tonfiskpastan har jag även i spenat och salladslök vilket blir väldigt gott till. Jag har både sriracha och chilipulver i men pastan blir inte stark utan får bara lite sting och smak av det. Men du kan tillsätta chili och sriracha efter egen smak och tycke!

Se mina favoritredskap och köksprodukter

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sila av tonfisken, finhacka löken och börja koka pastavattnet till pasta.

2
Färdig

Tillaga pastan

Fräs löken i olja tills den mjuknat något. Tillsätt paprikapulver, chilipulver, lökpulver och sriracha. Rör om och vänd sedan i grädde och creme fraiche. Låt koka upp och tillsätt salt, peppar och citronsaft.
Vänd i tonfisken och låt den värmas upp i såsen. Låt såsen puttra på låg värme medan pastan kokar klart.

Strax innan pastan kokat klart - vänd i salladslök och spenat. Smaka av med salt och peppar. Vänd sist i pastan och rör om.

3
Färdig

Servera pastan - toppa med lite chiliflakes, kan rekommendera koreanska chiliflakes (gochugaru) som är lite mindre och mildare i smaken.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Nudelsoppa med kyckling
Föregående
Nudelsoppa med kyckling

Kommentera