0 0
Pasta amatriciana

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Fläsksida
2 burkar Krossade tomater
1 Gullök
2 Vitlöksklyftor
1 dl Vitt vin
Olivolja att steka i
Salt
Peppar
Pecorino
Pasta bucatini eller annan lång pasta

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta amatriciana

  • 30
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Pasta amatriciana ?en pasta med sidfläsk/panchetta, tomater och vitt vin toppat med pecorino ?under året är jag peppad på steppa upp min matlagning och ta det til ännu en nivå. Laga nya rätter, nya smaker och lägga mer fokus på detaljer och upplägg ? och även dela med mig utav fler middagsrecept i flödet! Och fortsatt även i stories på Instagram och på Matinspo.se

Steg

1
Färdig

Tärna fläsksidan och stek i lite olivolja tills den får yta. Lägg åt sidan. Hacka löken och vitlöken och fräs i olja tills den mjuknar. Tillsätt vin och låt den koka ner.

2
Färdig

Lägg tillbaka fläsksidan och stek dem tillsammans. (Koka under tiden upp pastavatten med rikligt med salt). Tillsätt krossande tomter och låt de koka upp. Smaka av med salt och peppar. När det puttrar klart tillsätt den kokta pastan tillsammans med lite pecorino och rör ihop!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
Föregående
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök
vintersallad med korv
Nästa
Vintersallad med västerbotten, valnötter, äpple, granatäpple oh sötsyrlig vinägrett
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
Föregående
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök
vintersallad med korv
Nästa
Vintersallad med västerbotten, valnötter, äpple, granatäpple oh sötsyrlig vinägrett

Kommentera