Ingredients
-
Blomkålen
-
1 st Blomkålshuvudmellan 800 g - 1 kg
-
0.5 dl Neutral olja
-
1 dl Turkisk yoghurt
-
1 st Vitlöksklyftor
-
2 msk Tandoorikrydda
-
1 tsk Chilipulver
-
0.5 tsk Gurkmeja
-
Salt
-
Tzatziki
-
4 dl Turkisk yoghurt
-
0.5 st Gurka
-
1 st Vitlöksklyftor
-
Salt
-
Couscous
-
3 dl Couscous
-
Örtsalt
-
Kokande vatten
-
1 msk Smör
-
Övrigt
-
Gurka
Directions
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter.
Steps
1
Done
|
BlomkålenBlanda yoghurt, olja, vitlök, tandoorikrydda, gurkmeja, chilipulver och salt i en bunke. Dela blomkålen i mindre buketter och vänd ner den i yoghurtmixen. Blanda så att alla bitar är täckta. Sätt ugnen på 225 grader och rosta i mitten av ugnen i ca 30-40 min. Känn om blomkålen är mjuk och har fått fin färg. |
2
Done
|
TzatzikiRiv gurkan och kläm ur överflödigt vatten. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt, |
3
Done
|
CouscousHäll upp couscous i en värmetålig bunke och blanda med örtsalt. Koka upp vatten och häll över couscousen så att det täcker med 1-1.5 cm. Rör om snabbt och täck bunken med en tallrik. Låt couscousen dra i 5-6 minuter. |
4
Done
|
ServeraServera blomkålen med couscous, tzatziki och skivad gurka som du blanda mer förslagsvis vinäger och salt. |