1 0
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Blomkålen
1 st Blomkålshuvud mellan 800 g - 1 kg
0.5 dl Neutral olja
1 dl Turkisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
2 msk Tandoorikrydda
1 tsk Chilipulver
0.5 tsk Gurkmeja
Salt
Tzatziki
4 dl Turkisk yoghurt
0.5 st Gurka
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Couscous
3 dl Couscous
Örtsalt
Kokande vatten
1 msk Smör
Övrigt
Gurka

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Blomkålen

  • Tzatziki

  • Couscous

  • Övrigt

Steg

Dela

Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous. En enkel och smarrig middag som är både prisvärd och god dagen efter.

 

Steg

1
Färdig

Blomkålen

Blanda yoghurt, olja, vitlök, tandoorikrydda, gurkmeja, chilipulver och salt i en bunke. Dela blomkålen i mindre buketter och vänd ner den i yoghurtmixen. Blanda så att alla bitar är täckta.
Nu kan du låta blomkålen ligga och marineras i några timmar eller rosta direkt.

Sätt ugnen på 225 grader och rosta i mitten av ugnen i ca 30-40 min. Känn om blomkålen är mjuk och har fått fin färg.
Salta eventuellt lite när de är klara.

2
Färdig

Tzatziki

Riv gurkan och kläm ur överflödigt vatten. Blanda med yoghurt och vitlök. Smaka av med salt,

3
Färdig

Couscous

Häll upp couscous i en värmetålig bunke och blanda med örtsalt. Koka upp vatten och häll över couscousen så att det täcker med 1-1.5 cm. Rör om snabbt och täck bunken med en tallrik. Låt couscousen dra i 5-6 minuter.
Fluffa sedan upp couscousen med en gaffel och vänd i en klick smör.

4
Färdig

Servera

Servera blomkålen med couscous, tzatziki och skivad gurka som du blanda mer förslagsvis vinäger och salt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål och sås
Nästa
Kikärtscurrywrap
Föregående
Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål och sås
Nästa
Kikärtscurrywrap

Kommentera