• Hem
  • Helgmat
  • Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål och sås
0 0
Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål och sås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Hasselbackspotatis
900 g Delikatesspotatis
50 g Smör
Salt
Neutral olja
2 msk Ströbröd
Kyckling
800 Kycklingfilé
Salt
Peppar
Chiliflakes
3 st Vitlöksklyftor
Timjan
25 g Smör
Sås
25 g Smör
3 dl Grädde
1 tärning Kycklingbuljong
1 st Citron
Tillbehör
15 cm Purjolök
200 g Blomkål

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål och sås

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Hasselbackspotatis

  • Kyckling

  • Sås

  • Tillbehör

Steg

Dela

Kycklingfilé i ugn med hasselbackspotatis, rostad blomkål, stekt purjolök och en god sås. Perfekt helgmiddag eller varför inte som nyårsmiddag. Kyckling är billigare än nötkött vilket blir perfekt billigare alternativ till nyårsafton som smakar minst lika gott.

 

Steg

1
Färdig

Hasselbackspotatisen

Tvätta potatisen. Skär bort en bit av botten så att potatisen står stadigt och skär tunna tunna strimlor. Placera potatisen mellan 2 knivar för att undvika att skära hela vägen ner.
Sätt ugnen på 225 grader. Placera potatisen på en plåt som du ringlar med olja. Salta potatisen och lägg på en klick smör på varje potatis (hyvla smöret så blir det lättare att fördela).
Sätt in potatisen i ugnen och låt potatisen den gräddas i 15 minuter. Ta ut den. Ös med smör och strö över ströbröd. Lägg tillbaka potatisen i ugnen och fortsätt ösa med svar var 10-15e minut tills potatisen är gräddad och gyllene. Kommer behövas runt 45-60 minuter totalt.

2
Färdig

Rostade blomkål och purjolöken

Rosta blomkålen på 200 grader tills den fått fin färg.
Dela purjon i ringar och stek i smör tills den fått fin färg.

3
Färdig

Kycklingen

Krydda filéerna med salt, peppar och chiliflakes. Stek i smör och olja tillsammans med ett gäng timjankvistar och vitlöksklyftor på hög värme tills kycklingfilén fått fin färg.
Lägg över på en plåt och kör in i ugnen på 150 eller (125 grader om du har mer tid) tills innertemperaturen är 68 grader - låt vila upp sig till 70-72 grader. Dela i strimlor.

4
Färdig

Såsen

Bryn smöret tillsammans med buljongtärningen. Tillsätt grädde. Låt koka upp och pressa sedan i citron efter smak. Börja med lite och pressa i mer tills det känns bra.

5
Färdig

Servera

Servera den strimlade kycklingen med hasselbackspotatis, rostad blomkål, stekt purjo och såsen. Toppa med en timjankvist för att göra det extra tjusigt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Hallonkola
Nästa
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous
Föregående
Hallonkola
Nästa
Tandoorimarinerad blomkål med tzatziki och couscous

Kommentera