0 0
Couscousfritters med persiljesallad och limeyoghurt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Couscousfritters
2 dl Couscous
5 dl Buljong grönsaks eller kycklingbuljong
0.5 tsk Chilipulver
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
1 st Rödlök
0.5 st Chili
0.75 dl Persilja
2 st Ägg
0.75 dl Majsstärkelse
1 tsk Bakpulver
Limeyoghurt
4 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
1 st Lime
Salt
Persiljesallad
12 st Körsbärstomater
1 st Rödlök
1 st Paprika röd
1 stor knippe Persilja
2 msk Olivolja
1 msk Rödvinsvinäger
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Couscousfritters med persiljesallad och limeyoghurt

  • 40 min
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Couscousfritters

  • Limeyoghurt

  • Persiljesallad

Steg

Dela
Annons:

Couscousfritters med persiljesallad och limeyoghurt. Supergoda fritters på couscous som är enkla att göra och passar perfekt till en sallad. De är mjuka på insidan och krispiga på utsidan. Påminner lite om falafel men går mycket fortare att göra.

Steg

1
Färdig

Couscousfritters

Lägg den okokta couscousen i en bunken. Koka upp buljongen tillsammans med paprikapulver, chilipulver och lökpulver. Häll över couscousen så att couscousen täcks med ca 1 cm. Rör om och täck bunken med en tallrik. Låt couscousen svälla i ca 10-15 minuter. Ta av tallriken och fluffa upp couscousen med en gaffel. Låt couscousen ånga av och torka lite. Hacka under tiden persilja, rödlök och chili. Vänd ner i couscousen tillsammans med majstärklse, bakpulver och 2 uppvispade ägg. Låt smeten stå och dra lite medan du förbereder tillbehören.

2
Färdig

Stek couscous fritters

Forma couscousen till puckar eller bollar och stek i rikligt med olja på medelvärme tills de blir gyllene . Låt rinna av på hushållspapper.

3
Färdig

Limyoghurt

Blanda yoghurt med vitlök, salt och smaka sedan av med limeskal och limesaft.

4
Färdig

Persiljesallad

Finhacka persilja, rödlök, paprika och tomat. Blanda ihop i en skål och smaka av med salt, olivolja och vinäger.

5
Färdig

Servera

Servera couscousfrittersen med salladen och yoghurten!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blåbärspajsmoothie
Föregående
Blåbärspajsmoothie
Vit nötkräm
Nästa
Vit nötkräm
Blåbärspajsmoothie
Föregående
Blåbärspajsmoothie
Vit nötkräm
Nästa
Vit nötkräm

Kommentera