0 0
Kyckling souvlaki med mjukt bröd

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Brödet
8 dl Vetemjöl
1.5 tsk Torrjäst
3 dl Ljummet vatten
1 tsk Salt
1.5 tsk Socker
2 msk Olivolja
Kyckling souvlaki
800 g Kycklinglårfilé
0.5 st Citron
2 msk Oregano
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Olivolja
1 tsk Timjan
Peppar
Tzatziki
0.5 st Gurka
4 dl Grekisk yoghurt
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Kyckling souvlaki med mjukt bröd

  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Brödet

  • Kyckling souvlaki

  • Tzatziki

Steg

Dela
Annons:

Kyckling souvlaki med mjukt bröd. Saftig och mjukt kycklingsouvlalki som serveras med pitabröd, tzatziki och en fräsch sallad. En perfekt sommarmiddag som får vilken plats som helst att kännas som grekland!

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Blanda alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen i mindre bitar. Vänd ihop i mariaden och låt marineras i minst 60 min.
När kycklingen är färdigmarinerad trä den på spätt och tillaga i ugnen på 225 grader i 15-20 min.

2
Färdig

Brödet

Lös upp jästen i ljummet vatten tillsammans med socker. Låt aktiveras i 5 min. Vänd i olivolja och salt. Vänd sedan i 3-4 dl vetemjöl och vänd ihop med en slev. Fortsatt addera lite mjöl åt gången och börja sedan knåda degen för hand. Det kommer behövas ca 8-8,5 till 9 dl vetemjöl så arbeta in lite åt gången tills degen känns smidig. Den ska vara något klibbig men inte torr. Låt degen vila i en bunke under bakduk i ca 1h.

3
Färdig

När degen vilat. Ta ut degen ur bunken och dela degen i 4 lika stora delar. Rulla delarna till bollar och täck sedan med bakduk. Nu ska de få vila en stund till, ca 20 min.

4
Färdig

Kavla ut bollarna till ca 0.5 cm tjocklek på ett lätt mjölat bord. Värm en panna mede lite olja och stek brödet på medelvärme i ca 1.5-2 min per sida. När brödet börjar bubbla på ovansidan och fått färg på undersidan är det dags att vända. Du får reglera värmen på plattan efter hur fort det går. Får brödet färg för snabbt - sänk då värmen. Tar det för lång tid - höj. Fortsatt så tills bröden är klara. Täck dem med folie så håller de sig mjuka.

5
Färdig

Tzatziki

Riv gurkan och pressa ur överflödigt vatten. Blanda sedan ihop alla ingredienser, smaka av med salt och låt stå svalt.

6
Färdig

Servera

Servera kycklingspetten med brödet, tzatzikin och en fräsch sallad med rödlök och tomat!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Krämig carbonara
Nästa
Krämig potatissallad med soltorkade tomater
Föregående
Krämig carbonara
Nästa
Krämig potatissallad med soltorkade tomater

Kommentera