0 0
Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 huvud Blomkål
2.5 dl Turkisk yoghurt
2 msk Tandoori
3 st Vitlöksklyftor
Salt

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad

  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Hel ugnsrostad blomkål med tandoorimarinad. Väldigt enkelt och ger en väldigt trevlig och saftig blomkål. Du behöver bara blanda ihop alla ingredienser till marinad, gojsa på blomkålen och helst låta den stå i ett par timmar. Ju längre desto godare! Grädda sedan i 1h och servera med förslagsvis persilja eller myntayoghurt, couscous och en sallad.

Steg

1
Färdig

Marinera blomkålen

Tvätta blomkålen och ta bort bladen.

2
Färdig

Marinera blomkålen

Blanda ihop turkisk yoghurt eller matlagningsyoghurt, pressad vitlök, tandoorikrydda och flingsalt.
Bre på marinaden på hela blomkålen så att den täcks ordentligt (förutom själken i botten). Marinera den i minst en timme, men 4-5h helst.

3
Färdig

Sätt ugnen på 200g och grädda blomkålen i mitten av ugnen i ca 1h.
Servera med persilje och vitlöksyoghurt, sallad och couscous

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
panerad avokado
Föregående
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs
filodegsrullar med fetaost
Nästa
Filodegsrullar med fetaost
panerad avokado
Föregående
Panerad avokado med sallad och srirachamajonnäs
filodegsrullar med fetaost
Nästa
Filodegsrullar med fetaost

Kommentera