0 0
Dumle cookies  – mjuka chokladkakor med dumlegömma

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
125 g Rumstempererat smör
1 dl Farinsocker
4.5 dl Vetemjöl
1.75 dl Kakao
1.75 dl Strösocker
1 tsk Bikarbonat
1 tsk Vaniljsocker
2 st Ägg
15 st Dumle

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Dumle cookies – mjuka chokladkakor med dumlegömma

  • Portioner 7
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela

Dumle cookies! Supergoda och mjuka chokladkakor med dumlegömma. Enkla att baka och håller sig goda i ett par dagar om man förvarar dem i en tät burk.

För att få finare kakor och undvika kladd så rekommenderar jag att ställa in smeten i kylen en stund innan man rullar och gräddar dem.

Receptet ger sig 14-15 medelstora kakor. Jag räknar på 2 kakor per portion.

Steg

1
Färdig

Blanda kakao, vaniljsocker, bikarbonat i en bunke.
Blanda ihop farinsocker och det rumstempererade smöret till en jämn kräm i en annan bunke. Tillsätt strösocker och ägg. Rör ihop till en jämn smet. Sikta ner de torra ingrediensrna och rör ihop till en jämn och klibbig smet med en slickepott. Ställ smeten i kylskåpet i ca 20-30 min

2
Färdig

Sätt ugnen på 200 grader och klä en plåt med bakplåtspapper.

3
Färdig

Ta 1,5-2 msk smet rulla till en boll, platta till och placera en dumlekola i mitten. Stäng igen bollen och rulla ihop. Ställ bollarna på plåten med lite mellanrum emellan.
Grädda sedan kakorna i mitten av ugnen i ca 7-9 min. Exakt tid beror på hur stora kakor du gör. För mig räckte 8 minuter.
Låt kakorna svalna och sätta sig något innan du tar av dem från plåten.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Föregående
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Pasta med chilipesto
Nästa
Pasta med chilipesto
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Föregående
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Pasta med chilipesto
Nästa
Pasta med chilipesto

Kommentera