• Hem
  • Påskrecept
  • Tres leches – sydamerikansk tårta med 3 sorters mjölk
1 0
Tres leches – sydamerikansk tårta med 3 sorters mjölk

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kakan
5 st Ägg
2.25 dl Strösocker
1 tsk Vaniljsocker
1.5 tsk Bakpulver
0.75 dl Mjölk
2.25 dl Vetemjöl
Fyllning/såsen
398 g Kondenserad mjölk en burk
240 g Osötad kondenserad mjölk
1 dl Grädde
Topping
4 dl Grädde
3 tsk Vaniljsocker
Valfri topping
Kakao
Färska hallon

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tres leches – sydamerikansk tårta med 3 sorters mjölk

  • 90 min
  • Portioner 8
  • Medium

Ingredienser

  • Kakan

  • Fyllning/såsen

  • Topping

  • Valfri topping

Steg

Dela

Tres leches, en sydamerikansk tårta med tre sorters mjölk, därav namnet tres leches. De tre mjölsorterna är osötad kondenserad mjölk, sötad kondenserad mjölk och grädde. Den mjuka kakan dränks i de olika mjölksorterna och toppas med grädde. Resultatet blir en extremt moist och god tårta.

I receptet kan du klicka på ingredienserna för att se hur de ser ut.

Steg

1
Färdig

Förberdelser

Sätt ugnen på 175 grader och smörj en porslin/glasform som är ca 30x20 cm.

2
Färdig

Blanda ihop de torra ingredienserna i en bunke - vetemjöl, vaniljsocker och bakpulver.
Seperara äggulorna och äggvitorna i två bunkar. Vispa äggulorna med 1.75 dl av sockret till en ljusgul och luftig smet. Vänd sedan i mjölken och rör ihop.

Vispa sedan äggvitan i ca 1 min på hög hastighet. Vänd i resten av sockret (0.5 dl) och vispa i 1 min till tills du har ett fast skum.

3
Färdig

Sikta ner de torra ingredienserna i äggulemixen och vänd ihop med en slickepott.
Vänd sedan ner den vispade äggvitan. Vänd ihop försiktigt tills du har en jämn smet och häll sedan över smeten i formen. Grädda kakan i mitten av ugnen i ca 25-35 min eller tills inget fastnar på tandpetaren. För mig räckte det med ca 25 min. Låt kakan svalna till rumstemperatur i formen.

4
Färdig

Fyllningen

Blanda ihop sötad kondenserad mjölk, osötad kondenserad mjölk och grädde i en kanna.

5
Färdig

Dränk kakan

När kakan svalnat. Nagga kakan med en gaffel eller med en en sushipinne. Detta gör vi för att kakan ska absorbera fyllningen bättre. Häll sedan på blandingen av de tre mjölksorterna jämnt över kakan. Låt kakan suga åt sig fyllningen i 15-20 min. Under tiden kan du vispa upp grädden.

6
Färdig

Toppa med grädde

Vispa grädden fluffig med vaniljsocker. Bred på ett jämt lager av grädde på kakan.
Om du vill så kan du toppa kakan med hallon eller färska bär och pudra över lite kakao.

7
Färdig

Servera

Servera kakan direkt eller låt den stå i kylen för att bli kall!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Plåtmat - ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Föregående
Plåtmat – ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Nästa
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Plåtmat - ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Föregående
Plåtmat – ugnrostad blomkål, morot, broccoli, korv och grillost
Blåbärsbullar med vaniljkräm
Nästa
Blåbärsbullar med vaniljkräm

Kommentera