0 0
Supergoda mörka chocolate chip cookies

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

1 st Äggulor
1 st Ägg
150 g Smör
2.5 dl Farinsocker
1.25 dl Strösocker
0.5 tsk Bakpulver
4 dl Vetemjöl
1 dl Kakao
1 tsk Vaniljsocker
1 nypa Salt
150 g Chokladknappar (mörka) 55 %

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supergoda mörka chocolate chip cookies

  • 30 min
  • Lätt

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Riktigt goda mörka chocolate chip cookies. De är krispiga på utsidan och mjuka på insidan. Helt perfekta! Jag använder 55% chokladknappar, men det går lika bra med choklad som du hackar eller mjölkchoklad.

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Smält smöret och sätt ugnen på 150 grader. Klä 2 plåtar med bakplåtspapper.

2
Färdig

Blanda de torra ingredienserna i en skål: mjöl, kakao, bakpulver, vaniljsocker och salt.
Vispa ägg, farinsocker (det klibbiga varianten) och strösocker för hand tills smeten ser ljusbrun ut (se bild) vänd sedan i det smälta smöret och vispa igen.

3
Färdig

Vänd sedan i mjölblandningen i äggvispet - vänd i hälften, blanda och vänd sedan i resten. Vänd ihop med en slickepott tills allt mjöl blandats in i smeten. Vänd i chokladen (går också bra med hackad chokald).

4
Färdig

Använd en glasskopa eller matsked och skopa upp kulor av kakdegen och placera ut dem på plåten med lite mellanrum. Grädda sedan kakorna i ca 15 minuter, när de börjar bli lite gyllene/krispiga längs med kanterna är de färdiga. Låt de svalna och förvara sedan i kakburkar så håller de sig sega och god i några dagar.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Apelsinchokladsmoothie
Föregående
Apelsinchokladsmoothie
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg
Nästa
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg
Apelsinchokladsmoothie
Föregående
Apelsinchokladsmoothie
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg
Nästa
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg

Kommentera