Ingredienser
- 540 g Tipo-00går även bra med vetemjöl special
- 3 g Jäst
- 300 g Vatten
- 10 g Salt
- 42 g Olivolja
-
Till pizzan
- 250 g Riven ost
- 1 msk Oregano
- 150 g Strimlad skinka
- 2 dl Tomatsåsungefär!
Steg
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg. Pizzadegen blir extra god av tipo-00 mjölet som innehållr mer protein än vanligt mjöl. Degen får även jäsa i kylen i 2-3 dagar. Den långa jäsningen ger degen god smak och en mycket godare textur. Den blir dessutom väldigt smidig att stretcha ut.
Receptet ger 2 pizzor.
Steg
1 Färdig | DegenVärm upp vattnet till ca 30 grader, häll över vattnet i en bunke. Smula i jästen i vattnet och rör om noggrant och häll i oljan. Häll i mjöl och salt i en bunke och blanda väl. Häll i vätskeblandningen i degmaskinens bunke. Sätt på låg hastighet och blanda i mjölet stötvis. Bearbeta degen i ca 4 minuter och låt degen vila i nån halv minut. fortsätt bearbetningen i ytterligare ca 2 minuter. Degen ska kännas elastisk och inte klibbig .(Om du arbetat för hand krävs det nog att du knådar i ca 15 min.) |
2 Färdig | Degen |
3 Färdig | Dagen då du gräddar pizzanLåt degen vila i rumstemperatur i ca 1h innan du bakar pizzorna. Sätt ugnen på 250 grader och värm din pizzasten om du har en sån, alternativt en plåt. |
4 Färdig | Gör calzonen |