• Hem
  • Helgmat
  • Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg
0 0
Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
540 g Tipo-00 går även bra med vetemjöl special
3 g Jäst
300 g Vatten
10 g Salt
42 g Olivolja
Till pizzan
250 g Riven ost
1 msk Oregano
150 g Strimlad skinka
2 dl Tomatsås ungefär!

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Till pizzan

Steg

Dela

Hemmagjord Calzone och riktigt god pizzadeg.  Pizzadegen blir extra god av tipo-00 mjölet som innehållr mer protein än vanligt mjöl. Degen får även jäsa i kylen i 2-3 dagar. Den långa jäsningen ger degen god smak och en mycket godare textur. Den blir dessutom väldigt smidig att stretcha ut.

Receptet ger 2 pizzor.

Steg

1
Färdig

Degen

Värm upp vattnet till ca 30 grader, häll över vattnet i en bunke. Smula i jästen i vattnet och rör om noggrant och häll i oljan. Häll i mjöl och salt i en bunke och blanda väl. Häll i vätskeblandningen i degmaskinens bunke. Sätt på låg hastighet och blanda i mjölet stötvis. Bearbeta degen i ca 4 minuter och låt degen vila i nån halv minut. fortsätt bearbetningen i ytterligare ca 2 minuter. Degen ska kännas elastisk och inte klibbig .(Om du arbetat för hand krävs det nog att du knådar i ca 15 min.)

2
Färdig

Degen

Dela degen i två lika stora delar (dra inte isär degen på nåt sätt, det förstör glutennätverket.)
Placera degbollarna på ren bricka eller 2 matlådor, pensla dem med olivolja och täck över noggrant med plastfolie och låt jäsa i kyl i 2-3 dagar.

3
Färdig

Dagen då du gräddar pizzan

Låt degen vila i rumstemperatur i ca 1h innan du bakar pizzorna. Sätt ugnen på 250 grader och värm din pizzasten om du har en sån, alternativt en plåt.

4
Färdig

Gör calzonen

Stretcha ut degen till en cirkel. Bre tomatsås på degeb (se bild). Lägg sedan på ost och sen skinka på ena halvan. Vik över degen och vik ihop kanterna. Grädda pizzan på pizzastenen i ca 12 min.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Föregående
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Blåbärspajsmoothie
Nästa
Blåbärspajsmoothie
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Föregående
Supergoda mörka chocolate chip cookies
Blåbärspajsmoothie
Nästa
Blåbärspajsmoothie

Kommentera