1 0
Krämig tacopaj med krispigt skal

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajskal
125 g Smör kallt
1 dl Grahamsmjöl
3 dl Vetemjöl
2 msk Kallt vatten
0.5 tsk Salt
Fyllning
500 g Köttfärs
1 påse Tacokrydda
1 st Vitlöksklyftor
10 st Körsbärstomater
2 dl Créme Fraiche
2 dl Creme Fraiche paprika chili
2 dl Majs en liten burk
3 dl Riven ost

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig tacopaj med krispigt skal

  • 1,25 h
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Pajskal

  • Fyllning

Steg

Dela
Annons:

Tacopaj – hur gott är inte det? Det tar lite tid då skalet bör stå i kylen och förgräddas men det är det värt. Så krämig och god. Pajen går att göra vegetarisk genom att använda soyafärs istället för köttfärs. Servera pajen med en god sallad och guacamole. Här ett annat recept på tacogratäng –  här ifall du har ont om tid 😀

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Pajdegen

Börja med att nypa ihop degen - smöret och mjölet. Tillsätt sedan vatten och jobba ihop till en deg.
Kavla ut den och lägg över den i en pajform. Forma den fint, nagga och låt stå i kylen i 30 min.

2
Färdig

Förgrädda degen i ca 12 min på 225 grader.
Stek köttfärsen med vitlök och blanda sedan med tacokrydda (som till vanlig tacos) och rör ner majs och tomater.

3
Färdig

Häll över färsen i pajskalet. Blanda naturelll creme fraiche och creme fraiche med smak av chili och paprika. Smeta den över färsen. Täck sedan med riven ost. Grädda pajen på 200 grader i ca 25 min eller tills den fått fint färg och skalet är gräddat.

4
Färdig

Servera pajen med guacamole och sallad.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Brownie med cornflakestäcke
Föregående
Brownie med cornflakesstäcke
Fläskfilépasta
Nästa
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika
Brownie med cornflakestäcke
Föregående
Brownie med cornflakesstäcke
Fläskfilépasta
Nästa
Krämig fläskfilépasta med champinjoner och paprika

Kommentera