0 0
Krämig tacogratäng

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
500g Köttfärs
1 st Vitlöksklyftor
1 paket Creme bonjour tacosmak
1 burk Majs
10 st Babytomater
1 dl Vatten
1 påse Tortillachips cheddar
2 dl Créme Fraiche
Topping
2 dl Riven ost

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig tacogratäng

  • 40
  • Serves 4
  • Easy
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Tacogratäng. Krämig och god. Vi äter den alltid med guacamole, lite extra nachochips vid sidan av och lite grönsaker.

Steps

1
Done

Förberedelser

Sätt ugnen på 225 grader.

2
Done

Fyllning

Stek köttfärsen i lite olja, pressa ner en vitlöksklyfta. Stek tills färsen är genomstekt.

3
Done

Tillsätt tacokrydda, vatten och tillsätt sedan majs. Låt puttra i några minut.

4
Done

Häll ner köttfärsen i formen och krossa över två nävar tortillachips.

5
Done

Blanda ihop crème bonjour med crème fraiche och bred det över köttfärsen.

6
Done

Skiva tomaterna och lägg dem över crème fraiche-blandningen. Toppa med riven ost och stick ner ett gäng tortillachips i gratängen.

7
Done

Grädda mitt i ugnen i ca 15 minuter.

8
Done

Servering

Servera med guacamole och lite extra chips!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Harca - marockanska scones
previous
Harcha – marockanska mannagrynsbröd
God morotsrulltårta
next
Saftig morotsrulltårta
Harca - marockanska scones
previous
Harcha – marockanska mannagrynsbröd
God morotsrulltårta
next
Saftig morotsrulltårta

2 Comments Hide Comments

Hej!
Tänkte göra denna i morgon. Men creme bonjour taco finns inte längre verkar det som.. Vilken smak skulle du rekommendera då istället?

Add Your Comment