0 0
Focacciapizza

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Degen
7.5 dl Vetemjöl
1 msk Torrjäst
400 ml Ljummet vatten
1 msk Olivolja
1.5 tsk Salt
Till pizzan
1.25 dl Tomatsås
3 dl Riven mozzarella
1 boll Fast mozzarella
3 msk Olivolja
1 tsk Oregano
1 tsk Chiliflakes
Flingsalt
Topping (valfritt)
Basilika

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Focacciapizza

  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Degen

  • Till pizzan

  • Topping (valfritt)

Directions

Share

Fluffig pizza på egenbakat focacciabröd. Detta blir så fluffigt och gott. För att få focaccian fluffig behöver den tid på sig att jäsa. Gärna 24-48h.

Du kan toppa pizzan med vad du vill. I detta recept har jag ringlat tomatsås, riven mozzarella och vanlig mozzarella som jag låtit rinna av ordentligt.

 

En foccaciapizza räcker till 3-4 portioner.

Steps

1
Done

Degen - dag 1

Blanda ihop mjöl och jäst i en skål. Tillsätt vatten och olivolja. Blanda ihop lätt och tillsätt sedan salt.
Blanda ihop till en klibbig deg med slev. Låt jäsa på kökbänken i 2h.

2
Done

Forsätt jäsa i kyl

Lägg sedan bunken i kylen och låt jäsa till mellan 12-24h.

3
Done

Vid tillagning

Ringla/pensla en plåt ca 20x30 med olivolja. Strö över organo och chiliflakes så att botten får fin smak.
Tryck ut degen i formen och låt nu jäsa tills den dubblat storlek. Gärna 4-5h så att den hinner bli riktligt bubblig.

4
Done

Grädda

Sätt ugnen på 250 grader över och undervärme. Ringla över olivolja på ovansidan och skapa försiktigt små gropar med fingrarna över hela foccacian. Strö över flingsalt.
Ringla över tomatsås. Strö över riven mozzarella och lägg på skivad mozzarella. Använder du mozzarella som ligger i lag i en påse se till att torka av skivorna ordentligt innan.

5
Done

Grädda i mitten av ugnen i ca 20-25 minuter. Pizzan ska fluffa upp sig och få fin yta.

6
Done

Servera

Toppa pizzan med basilika och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Crispy chicken tacos
previous
Crispy chicken tacos
Fräsch vattenmelonsallad
next
Fräsch vattenmelonsallad
Crispy chicken tacos
previous
Crispy chicken tacos
Fräsch vattenmelonsallad
next
Fräsch vattenmelonsallad

2 Comments Hide Comments

Hej, ja det funkar för själva frasigheten! 🙂 blir inte samma smak dock som man får av olivolja

Add Your Comment