0 0
Kokosbaklava

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Sockerlag
4 dl Strösocker
4 dl Vatten
Fyllning
3 st Ägg
2.25 dl Strösocker
2 dl Créme Fraiche
1 dl Neutral olja
1 tsk Vaniljsocker
1 tsk Bakpulver
200 g Riven kokos
Övrigt
16 ark Filodeg
30 g Smör

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kokosbaklava

  • Serves 8
  • Medium

Ingredients

  • Sockerlag

  • Fyllning

  • Övrigt

Directions

Share

Kokos baklava eller små goda filodegsrullar fyllda med kokosfyllning. Saftiga med lite fras. En perfekt dessert att göra när man ska bjuda fler då det inte är så smidigt att göra en liten sats, men med det sagt så äter man gärna mer än en bit av den här godingen.

Steps

1
Done

Sockerlagen

Häll upp vatten och socker i en kastrull. Koka upp och låt puttra i 3-4 minuter.
Ta från värmen och låt svalna.

2
Done

Fyllning

Vispa ägg och socker till en ljusgul smet med elvisp. Vänd i creme fraiche och olja, vispa för hand.
Vänd sedan i bakpulver, vaniljsocker och riven kokos.

3
Done

Rulla rullarna

Lägg ett filodegsark på en ren arbetsbänk. Sprit ut några skedar av fyllningen och pensla över hela arket. Repetera med 3 st till ark. Rulla ihop till en tight rulle. Dela rullen på mitten. Gör 4 snitt och lägg över den i en form.
Fortsätt så tills din fyllning är slut.

4
Done

Sätt ugnen på 180 grader.
Smält smöret och pensla rullarna innan de åker in i ugnen. Grädda i ca 30-35 minuter. Höj till 200 grader mot slutet av tiden för att få en gyllene yta på rullarna.

5
Done

Häll över den avsvalnade sockerlagen. Låt gott sig och svalna.
Servera sedan rullarna.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Grillspett med klyftpotatis
previous
Grillspett med klyftpotatis
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
next
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
Grillspett med klyftpotatis
previous
Grillspett med klyftpotatis
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto
next
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto

Add Your Comment