0 0
Varm macka med tomat, mozzarella och pesto

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

pesto
1 kruka Basilika
1 dl Pumpafrön
50 g Parmesan
1 st Vitlöksklyftor
1 dl Neutral olja
0.25 dl Olivolja
Salt
Till mackan
300 g Ciabatta
2 tsk Olivolja
15 st Körsbärstomater
2 st Mozzarella
1.5 dl Parmesan
Salt
Peppar
2 msk Smör
1 st Vitlöksklyftor

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Varm macka med tomat, mozzarella och pesto

  • Medium

Ingredients

  • pesto

  • Till mackan

Directions

Share

Varm macka med tomat, mozzarella och pesto. En otroligt god som du bara måste testa! Det går antingen att göra den i en stor ciabatta så att det blir fler mackor eller i ett mindre bröd. Mackan blir en perfekt lunch eller lättare middag.

Mängden pesto räcker till att göra mackan flera gånger.

Steps

1
Done

Peston

*Mängden pesto räcker till flera mackor och du kan förbereda den i förväg.

Rosta pumpafrön i en torr panna.
Mixa sedan pumpafrön, riven vitlök och parmesan. Addera basilika och neutral olja. Mixa ihop.
Lägg över i en bunke och vänd i olivolja och salt. Förvara peston i en burk i kylen så håller den bra i ett par veckor.

2
Done

Mackan

Sätt ugnen på 200 grader.
Skär av ovansidan av ciabattan så då får två st långa brödhalvor.
Bottenbrödet: gröp ur ciabattan något så att fyllningen får mer plast. Ringla över olivolja och placera sedan ut delade körsbärstomater. Salta och peppra dem. Lägg på riven parmesan och sedan skivor av mozzarella.
Locket: Blanda smör med en vitlöksklyfta och bre locket med vitlökssmöret.

3
Done

Lägg över bröden på en plåt och värm i ugn i ca 10-15 minuter. Mozzarellan ska ha smält och mackan blivit varm.

4
Done

Ta ut bröden ur ugnen. Bre på några skedar pesto ovanpå mozzarellan och lägg sedan på locket.
Dela mackan och servera sedan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Kokosbaklava
previous
Kokosbaklava
Chili con carne
next
Chili con carne
Kokosbaklava
previous
Kokosbaklava
Chili con carne
next
Chili con carne

Add Your Comment