0 0
Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Kyckling
600 g Kycklingfilé
1 msk Japansk soya
Peppar
2 tsk Bakpulver
Såsen
2.5 msk Kinesisk soya
2 msk Ljus risvinäger
3 tsk Sriracha
1.5 msk Rapsolja
2.5 msk Oystersås
3 tsk Strösocker
Grönsaker och tillbehör
1 paket Äggnudlar 250 g
1 st Paprika röd
6 st Salladslök
2 st Morötter
200 g Vitkål
3 st Vitlöksklyftor
2 tsk Ingefära

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Chicken chow mein – god kycklingwok med nudlar

  • 45
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Kyckling

  • Såsen

  • Grönsaker och tillbehör

Steg

Dela

Chicken chow mein – god kinesisk kycklingwok med nudlar. En väldigt smidig wok där både grönsakerna och proteinet går att variera efter smak och det man har hemma. Byt ut kycklingen till biff eller tofu. Jag tycker det blir extra gott att toppa chicken chow mein med lite salladslök, krispigs chiliolja, sririacha eller chiliflakes!

Jag använder äggnudlar men är du allergisk går det bra att ersätta äggnudlar med risnudlar. Kör du på risnudlar kan jag rekommendera att blötlägga dem istället för att koka dem. Då riskerar du inte att de blir överkokta när det blandas ihop med kycklingen. Blötlägg nudlarna i kallt vatten ca 1h innan du tillagar woken.

 

Fler goda recept med nudlar

 

Fler andra goda asiatiska recept

 

Steg

1
Färdig

Kycklingen

Dela kycklingen i minder bitar och marinera med soya, peppar och bakpulver. Låt stå medan du förbereder resten.

2
Färdig

Såsen

Blanda ihop alla ingredienser till såsen och ställ åt sidan.

3
Färdig

Grönsaker och nudlar

Koka nudlarna men inte så att de blir helt klara då de kommer gå klart i woken sen, de ska vara 1-2 minuter från al dente. Lägg över nudlarna i en skål med kallt vatten för att stanna av kokningen och sila sedan av och låt dem torka medan du förbereder resten.
Hacka alla grönsaker och riv vitlök och ingefära.

4
Färdig

Börja steka

Värm en wokpanna med lite olja och stek kycklingen. Sprid ut den så den får lite yta. Ta ut den och stek nu paprika och morot i 1 minut ungefär. De ska fortfarande behålla krispet. Lägg i kålen och stek lite till. Ta ut grönsakerna och häll på lite olja i pannan. Vänd i salladslök, ingefära och vitlök och stek på utan att löken tar färg. Vänd i nudlarna. Blanda ihop och låt nudlarna stekas på lite.

Vänd sedan i såsen och sedan även kycklingen och grönsakerna. Woka ihop och sedan är maten klar!

5
Färdig

Servera

Servera chicken chow main som den är eller toppa med salladslök och/eller chiliolja!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök
God och enkel chokladpudding
Nästa
God och enkel chokladpudding
Föregående
Vegetarisk umamiburgare med jalapenomajonnäs och karamelliserad lök
God och enkel chokladpudding
Nästa
God och enkel chokladpudding

10 Comments Dölj kommentarer

Mycket gott! Trots att jag inte hade alla ingredienser till såsen hemma, så det blev rapsolja och kinesisk soya.

Kommentera