1 0
Pad see ew – enkel och god thai wok

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
600 g Kyckling
250 g Broccoli
1 Paprika röd
400 g Risnudlar
1 st Ägg
2 st Vitlöksklyftor
Sås
3 msk Japansk soya
0.75 dl Oystersås
2 msk Fisksås
2 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker
Topping (valfritt)
Lime
Jordnötter
Chiliflakes

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Pad see ew – enkel och god thai wok

  • 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Sås

  • Topping (valfritt)

Directions

Share

Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det bästa är att steka en portion åt gången för att få fin yta på nudlarna och inte ha för mycket i stekpannan, men orkar man inte det går det bra att köra allting direkt!I det här receptet använder jag vanlig broccoli och paprika och det funkar lika bra! Proteinet går också att variera mellan kyckling, tofu, biff eller räkor. Vill du göra rätter helt vegansk så kan du även skippa äggen! Smaklig måltid.

Steps

1
Done

Förberedelser

Blöttlägg risnudlarna i ca 1h innan du börjar tillaga woken.

2
Done

Såsen

Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås + farinsocker).

3
Done

Grönsaker och kyckling

Strimla paprikan, hacka kycklingen, broccolin och vitlöken.
Stek sedan kycklingen i olja med 1 tsk japansk soya och ställ den åt sidan.

4
Done

Värm en stor panna med olja och ha i vitlöken. Vänd i broccolin och paprikan och stek tills de mjuknat en aning. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Tillsätt kycklingen och sedan nudlarna och såsen. Vänd ihop så att nudlarna suger i sig såsen och tillagas. Sänk värmen något. Skjut nudlarna åt sidan och knäck i ägget. Täck med nudlarna i 30-40 sekunder och blanda sedan ihop.

5
Done

Servera

Servera med lite lime, chili och jordnötter till! Syran i limen passar perfekt till den salta soyan.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wienernoguat med mjölkchoklad
previous
Hemmagjord wienernougat
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
next
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök
Wienernoguat med mjölkchoklad
previous
Hemmagjord wienernougat
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
next
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök

2 Comments Hide Comments

Ser så gott ut! Ska laga, men undrar om det är ett måste att ha farinsocker eller går det att använda vanligt vitt socker el möjligtvis ngn annan sötning? Förstör det rättens helhet om det inte är just farinsocker?

Add Your Comment