Ingredienser
-
400 g Kyckling
-
250 g Broccoli
-
1 Paprika röd
-
400 g Risnudlar
-
1 st Ägg
-
2 st Vitlöksklyftor
-
3 msk Japansk soya
-
0.75 dl Oystersås
-
2 msk Fisksås
-
2 msk Kinesisk soya
-
2 msk Farinsocker
Steg
Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det bästa är att steka en portion åt gången för att få fin yta på nudlarna och inte ha för mycket i stekpannan, men orkar man inte det går det bra att köra allting direkt!I det här receptet använder jag vanlig broccoli och paprika och det funkar lika bra! Proteinet går också att variera mellan kyckling, tofu, biff eller räkor. Vill du göra rätter helt vegansk så kan du även skippa äggen! Smaklig måltid.
Steg
1
Färdig
|
SåsenBörja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås + farinsocker). |
2
Färdig
|
Strimla paparikan, hacka broccolin, kycklingen och löken. |
3
Färdig
|
Koka upp vatten till nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet (al dente). |
4
Färdig
|
Värm en panna med olja och ha i vitlöken. Ha i broccolin och paprikan och stek tills de mjuknat en aning. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Tillsätt kycklingen och skjut allt åt sidan i stekpannan för att steka ägget och rör ihop allt. |
5
Färdig
|
Servera med lite lime och jordnötter till! |