0 0
Pad see ew – enkel och god thai wok

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
400 g Kyckling
250 g Broccoli
1 Paprika röd
400 g Risnudlar
1 st Ägg
2 st Vitlöksklyftor
3 msk Japansk soya
0.75 dl Oystersås
2 msk Fisksås
2 msk Kinesisk soya
2 msk Farinsocker

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pad see ew – enkel och god thai wok

  • 30 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Pad see ew är en klassisk thailändsk wok som görs på lite bredare nudlar, en sojasås och kinesisk broccoli. Det bästa är att steka en portion åt gången för att få fin yta på nudlarna och inte ha för mycket i stekpannan, men orkar man inte det går det bra att köra allting direkt!I det här receptet använder jag vanlig broccoli och paprika och det funkar lika bra! Proteinet går också att variera mellan kyckling, tofu, biff eller räkor. Vill du göra rätter helt vegansk så kan du även skippa äggen! Smaklig måltid.

Steg

1
Färdig

Såsen

Börja med att blanda ihop ingredienserna till såsen (japansk soya, kinesisk soya, fisksås och oystersås + farinsocker).

2
Färdig

Strimla paparikan, hacka broccolin, kycklingen och löken.
Stek sedan kyckligen i olja med 1 tsk japansk soya och ställ den åt sidan.

3
Färdig

Koka upp vatten till nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet (al dente).

4
Färdig

Värm en panna med olja och ha i vitlöken. Ha i broccolin och paprikan och stek tills de mjuknat en aning. Tillsätt mer olja ifall det behövs. Tillsätt kycklingen och skjut allt åt sidan i stekpannan för att steka ägget och rör ihop allt.
Tillsätt de kokta nudlarna och såsen och rör ihop.

5
Färdig

Servera med lite lime och jordnötter till!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Wienernoguat med mjölkchoklad
Föregående
Hemmagjord wienernougat
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
Nästa
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök
Wienernoguat med mjölkchoklad
Föregående
Hemmagjord wienernougat
filodegsmuffins med rödlök, persilja och fetaost
Nästa
Filodegsmuffins med fetaost, persilja, rödlök

Kommentera