0 0
Stekt färs med nudlar – enkelt och gott

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Såsen
3 msk Hoisinsås
3 tsk Kinesisk soya
2 msk Rapsolja
2 tsk Japansk soya
1 msk Sriracha
1 tsk Farinsocker
2 msk Crispy chili oil
Färsen
500 g Blandfärs
1 st Vitlöksklyftor
1 tsk Sichuanpeppar
Övrigt
250 g Äggnudlar
1 st Broccoli
30 g Spenat
Topping
Salladslök
Jordnötter
Crispy chili oil

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Stekt färs med nudlar – enkelt och gott

  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Såsen

  • Färsen

  • Övrigt

  • Topping

Directions

Share

En snabb nudelrätt med färs och nudlar. Stek på valfri färs och blanda med sås, nudlar och grönsaker. Jag har i broccoli och spenat som jag placerar snabbt. Toppa sedan med salladslök, jordnötter och crispy chili oil.

Steps

1
Done

Såsen

Blanda ihop alla ingredienser till såsen. Ställ åt sidan.

2
Done

Färsen och nudlar

Koka upp vattnet till nudlarna och koka enligt anvisningarna på paketet.
Stek under tiden färsen i lite olja tills den är genomstekt och har fått lite yta. Tillsätt vitlök och sicuhuanpeppar (vanlig peppar funkar också, men blir inte exakt samma smak).
När nudlarna är kokta - ta ut dem och blanchera grönsakerna snabbt i samma vatten. Spara 0.5-1 dl av vattnet

3
Done

Vänd ner nudlar, grönsakerna, såsen, nudelvattnet och vänd ihop. Smaka av och tillsätt evenutellt mer japansk soya, salt, sriracha eller olja.

4
Done

Servera direkt och toppa med salladslök, crispy chili oil och jordnötter!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Caesarsallad med pasta
previous
Caesarsallad med pasta
Kardemummalängd med vaniljkräm och hallonsylt
next
Kardemummalängd med vaniljkräm och hallonsylt
Caesarsallad med pasta
previous
Caesarsallad med pasta
Kardemummalängd med vaniljkräm och hallonsylt
next
Kardemummalängd med vaniljkräm och hallonsylt

3 Comments Hide Comments

Add Your Comment