0 0
Taiwanesisk crispy chicken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Marinad
1 st Vitlöksklyftor
2 tsk Five Spice det som ger den goda smaken!
1 msk Japansk soya
1 tsk Lökpulver
1 msk Farinsocker
1 tsk risvinäger
1 msk Rapsolja
Peppar
600 g Kycklinglårfilé
Panering
1 tsk Five Spice
2 dl Majsstärkelse
Salt
Peppar
Övrigt
5 dl Neutral olja
1 kruka Thaibasilika
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Taiwanesisk crispy chicken

  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Marinad

  • Panering

  • Övrigt

Steg

Dela
Annons:

Taiwanesisk crispy chicken. Otroligt god, smakrik och saftig kyckling. Denna rätt är en populär streetfood rätt i Taiwan. Den marineras och friteras sedan 2 gången. Första gången för att tillagas och andra för att få extra crunch. Servera kycklingen med ris och valfri dippsås. De är dock supergoda som de är!

Steg

1
Färdig

Marinera kycklingen

Blanda ihop alla ingredienser till marinaden. Dela kycklingen och vänd den i marinaden. Låt den marineras i rumstempereatur i 60 min. Det går bra att förbereda den innan och ställa den kycklingen. Ta sedan fram den 1h innan tillagning så kycklingen hinner komma upp i temperatur.

2
Färdig

Panera

Blanda majstärkelse, five spice, salt och peppar. Vänd alla bitar så att de täcks. Skaka av det överflödiga och lägg över på en tallrik.

3
Färdig

Fritera

Fritering 1: Värm oljan till 160 grader i en djup panna. Fritera bitarna i omgångar i ca 3 min. Lägg över på ett fat med hushållspapper.
Fritering 2: Höj värmen till 180 grader och fritera kycklingen i ca 2-3 minuter. Nu ska de bara krispa till sig och få fin färg.

4
Färdig

När kycklingen är färdig vänd den med lite five spice, salt, peppar och kanske chilipulver i en skål.
Om du vill kan du fritera några thaibasilikablad att toppa med, men var försiktigt då de kan spruta när man lägger ner dem i oljan.

5
Färdig

Servera

Servera kycklingen direkt som den är eller tillsammans med ris, syrlig gurksallad och en dippsås förslagvis sweet chili, sriracha majonnäs, BBQ, soya.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Frozen mango slush – uppfriskande och gott
Nästa
Krämig tonfisksallad med pasta
Föregående
Frozen mango slush – uppfriskande och gott
Nästa
Krämig tonfisksallad med pasta

Kommentera