Ingredients
-
500 g Köttfärs
-
2 st Vitlöksklyftor
-
1 msk Tomatpure
-
400 g Finkrossade tomater
-
400 g Pastasås primavera
-
1 dl Vatten
-
230 g Kidney bönor
-
1 st Köttbuljong
-
Salt
-
Peppar
-
Kryddor
-
2 tsk Paprikapulver smoked
-
2 tsk Spiskummin
-
1 tsk Paprikapulver
-
1 tsk Oregano
-
1 tsk Lökpulver
-
0.5 tsk Cayennepeppareller efter smak
-
Tillbehör
-
Ris
-
Majs
-
Gräddfil
-
Nachochips
-
Fefferoni
-
Persilja
Directions
Chili con carne – en klassisk rätt som går att göra på olika vis, men det blir ju alltid gott. I min chili con carne varierar jag vilka bönor jag har beroende på vad jag har hemma. Till tycker jag det blir gott med gräddfil, någon syrlig grönsak t ex fefferoni eller jalapenos, majs och nachochips.
Steps
1
Done
|
PreppBlanda alla kryddor i en skål. Sila av bönorna och riv vitlöken. |
2
Done
|
Börja tillagaFräs köttfärsen i olja i en djup panna eller gryta tills den fått färg. Tillsätt vitlöken och tomatpure och stek på i 1-2 minuter till. |
3
Done
|
ServeraServera chili con carnen med gräddfil, majs, nachochips och fefferoni. Toppa med persilja. |