0 0
Bang bang chicken

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Dressing
2 msk Ljus risvinäger
5 msk Japansk soya
2 msk Farinsocker
2 msk Sesamfrön
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Sichuanpeppar
3 msk Chiliolja
Övrigt
500 g Kycklingfilé
1 st Gurka
5 st Salladslök
4 cm Ingefära
Serveringsförslag
Ris

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Bang bang chicken

  • 30 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

  • Dressing

  • Övrigt

  • Serveringsförslag

Directions

Share

Bang bang chicken! En smakrik kinesisk kycklingrätt som dessutom är enkel att göra. Anledningen till att den heter bang bang är för att den bankas för att sedan dras ut i stirmlor.

Servera som sidorätt eller som huvudrätt med t.ex ris.

Steps

1
Done

Dressingen

Rosta sichuanpepparkornen och mortla sedan till ett pulver. Rosta även sesamfröna och ställ åt sidan.

2
Done

Blanda ihop alla ingredienser till dressingen (spara lite sesamfrön till topping). Ställ åt sidan så länge

3
Done

Koka kycklingen tillsammans med skivad ingefära och 2 st hackade salladslökar. Koka i ca 10-15 min eller tills innertemperaturen är 73 grader.
Häll sedan av vattnet och lägg ner kycklingfiléen i kallt vatten så att de svalnar och tillagningen avstannar. Banka kycklingen med en kavel och dra sed

4
Done

Serveringer

Skiva upp gurka. Lägg över gurka på ett fat, lägg på kyckligen och häll på dressingen. Toppa med sesamfrön, salladslök och mer chiliolja. Servera med ris!

*Chiliolja kan du göra genom att fräsa på färsk chili och vitlök i olja och låta det dra en stund, alternativ samma sak fast med gochugaru eller chiliflakes.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Onigirazu - sushi sandwich
previous
Onigirazu – sushi sandwich
Choripan - argentinsk korv med chimichurri
next
Choripan – argentinsk korv med chimichurri
Onigirazu - sushi sandwich
previous
Onigirazu – sushi sandwich
Choripan - argentinsk korv med chimichurri
next
Choripan – argentinsk korv med chimichurri

Add Your Comment