0 0
Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 dl Vetemjöl
2.5 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
3 st Ägg
3 dl Strösocker
1 dl Rapsolja
3.5 dl Naturell yoghurt
150 g Bakchoklad Mörk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad

  • 30 min
  • Portioner 12
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Jag hade inte mina muffins i en muffinsplåt så de växte lite på bredden, men har du en så är det en fördel – däremot påverkar det ju inte smaken utan de är väldigt goda ändå!

Du kan blanda ljus och mörk choklad beroende på vad du tycker om!

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen.

2
Färdig

Muffinsmet

Blanda ihop alla torra ingredienser: vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.

3
Färdig

Vispa ägg och socker till en jämn vit smet.

4
Färdig

Tillsätt olja och yoghurt till smeten och rör ihop.

5
Färdig

Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.

6
Färdig

Ha till sist i den mörka chokladen. Spara 1/3 av den hackade chokladen till garnering

7
Färdig

Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll formarna till 2/3 på höjden och toppa med den hackade chokladen.

8
Färdig

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-20 minuter. Beror på hur stora formar du har, samt din ugn.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Champinjonburgare
Föregående
Bönburgare med dressing, ost och grönsaker
bananbröd
Nästa
Saftigt bananbröd – saftig och gott bröd på bananer
Champinjonburgare
Föregående
Bönburgare med dressing, ost och grönsaker
bananbröd
Nästa
Saftigt bananbröd – saftig och gott bröd på bananer

Kommentera