0 0
Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
5 dl Vetemjöl
2.5 dl Kakao
2 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
2 tsk Vaniljsocker
3 st Ägg
3 dl Strösocker
1 dl Rapsolja
3.5 dl Naturell yoghurt
150 g Bakchoklad Mörk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Supersaftiga chokladmuffins med bitar av mörk choklad

  • 30 min
  • Portioner 12
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela
Annons:

Jag hade inte mina muffins i en muffinsplåt så de växte lite på bredden, men har du en så är det en fördel – däremot påverkar det ju inte smaken utan de är väldigt goda ändå!

Du kan blanda ljus och mörk choklad beroende på vad du tycker om!

Shoppa julklappar på Bagaren och Kocken

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Sätt ugnen på 175 grader och grovhacka chokladen.

2
Färdig

Muffinsmet

Blanda ihop alla torra ingredienser: vetemjöl, kakao, bakpulver, bikarbonat och vaniljsocker i en skål. Ställ åt sidan.

3
Färdig

Vispa ägg och socker till en jämn vit smet.

4
Färdig

Tillsätt olja och yoghurt till smeten och rör ihop.

5
Färdig

Sikta ner blandningen med de torra ingredienserna och blanda försiktigt med en slickepott till en jämn smet.

6
Färdig

Ha till sist i den mörka chokladen. Spara 1/3 av den hackade chokladen till garnering

7
Färdig

Lägg muffinsformar i en muffinsplåt och fördela smeten i formarna. Fyll formarna till 2/3 på höjden och toppa med den hackade chokladen.

8
Färdig

Grädda muffinsen i mitten av ugnen i 12-20 minuter. Beror på hur stora formar du har, samt din ugn.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Champinjonburgare
Föregående
Bönburgare med dressing, ost och grönsaker
bananbröd
Nästa
Nyttigt bananbröd
Champinjonburgare
Föregående
Bönburgare med dressing, ost och grönsaker
bananbröd
Nästa
Nyttigt bananbröd

Kommentera