0 0
Frasiga rårakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1.5 kg Fast potatis
Salt
Rapsolja
Smör
Tillbehör
1 st Rödlök
Skagenröra
Dill

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Frasiga rårakor

  • 40
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela

Rårakor är en supertrevlig rätt som är enkel att göra, kräver få ingredienser men ändå känns lyxigt. Du kan servera rårakorna med fröslagsvis rödlök, rom och gräddfil eller smörstekta kantareller, smetana och gremolata.

För att få rårakorna frasiga river jag på fina sidan av rivjärnet. Klämmer ur överflödigt vatten och steker i rikligt med smör och olja.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Skala och riv potatisen på fina sidan av rivhärnet. Kläm ur överflödig vätska ur potatisen och salta sedan.
Stek i båda smör och olja. Oljan tål mer värme och smöret ger smak. Klicka ut i pannan och stek gyllene. Platta till med stekspaden.

2
Färdig

Servera

Servera rårakorna med valfritt tillbehör. Förslagsvis gräddfil, rom, rödlök och dill.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Allt på en plåt middag - potatis, morot, blomkål, korv och rödlök
Föregående
Allt på en plåt middag – potatis, morot, blomkål, korv och rödlök
Potatispaj med bacon och purjolök
Nästa
Potatispaj med bacon och purjolök
Allt på en plåt middag - potatis, morot, blomkål, korv och rödlök
Föregående
Allt på en plåt middag – potatis, morot, blomkål, korv och rödlök
Potatispaj med bacon och purjolök
Nästa
Potatispaj med bacon och purjolök

Kommentera