0 0
Potatispaj med bacon och purjolök

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Pajskal
1 dl Grahamsmjöl
3.5 dl Vetemjöl
140 g Smör
1 msk Kallt vatten
Fyllning
800 g Fast potatis
2 paket Bacon
0.5 st Purjolök
1 st Gullök
2.5 dl Vispgrädde
2.5 dl Mjölk
Örtsalt
Salt
Peppar

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Potatispaj med bacon och purjolök

  • 110
  • Portioner 5
  • Lätt

Ingredienser

  • Pajskal

  • Fyllning

Steg

Dela

En frasig paj med potatis och purjolök och bacon. Som en blandning av gratäng och paj. Väldigt gott och billigt att laga. Potatis och purjolök är en väldigt god kombination.

Steg

1
Färdig

Pajskal - förbered innan.

Smula mjölet och smöret. Tillsätt vatten och knåda ihop till en fast pajdeg. Tillsätt mer mjöl ifall det behövs. Tyck ut den i en pajform. Nagga. Låt stå i kylen i 30 min innan gräddning så den får stelna lite eller längre.

2
Färdig

Fyllning

Skala och skiva potatisen tunt. Har du för tjocka skivor kommer det ta längre tid för potatisen att bli klar. Dela skivorna i halvmånar. Tärna bacon. Strimla purjolöken och finhacka gullöken.
Stek baconet tills det får fint färg och krispar till sig. Vänd i löken och purjo och stek lite till. Vänd sedan ner potatisen och vänd ihop så att potatisen täcks av smakerna från baconet och purjo. Salta och peppra. Potatisen behöver salt. Stek tills potatisen börjat mjukna, men den behöver inte vara helt färdig.

3
Färdig

Förgrädda skalet

Sätt ugnen på 200 grader och grädda skalet i mitten av ugnen i ca 15 min.

4
Färdig

Grädda pajen

Blanda grädda och mjölk med örtsalt. Du kan ha ägg i med det funkar även bra utan. Vänd ner potatisfyllningen i skalet. Toppa med gräddmjölken och vänd över potatisen. Grädda i mitten av ugnen i ca 40-50 minuter. Känn med provsticka för att se om potatisen är klar och förläng tiden där efter. Svårt att ge en exakt gräddningstid då det beror på storleken på potatisskivorna och hur mjuka de hann bli i pannan. Om pajen fått för mycket färg täck med folie och fortsätt grädda tills pajen är klar.

5
Färdig

Servera

Låt pajen svalna och sätta sig. Servera sedan med valfri sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Frasiga rårakor
Nästa
Krämiga nudlar med wokade grönsaker
Föregående
Frasiga rårakor
Nästa
Krämiga nudlar med wokade grönsaker

Kommentera