Ingredienser
-
Gnocchi
- 300 g Sötpotatis
- 4.5 dl Vetemjöl+ lite mer till utbaket
- 1 dl Finriven parmesan
- Muskotnöt
- 1 st Ägg
-
Tillbehör
- 50 g Smör
- 150 g Ricotta
- 0.5 st Citron
- Salvia
Steg
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta. Supergoda och krispigt smörstekta gnocchi på sötpotatis. Principen är den samma bara att man har något mer mjöl i sötpotatisgnocchin.
Steg
1 Färdig | SötpotatisgnocchiNagga sötpotatisen och micra den mjuk i ca 15 min (beror på storleken) eller baka den hel i ugn i ca 40-45. Låt svalna något och gröp sedan ur innehållet. Mosa med en potatisstomp. Blanda med ägg, parmesan, lite riven muskot och vetemjöl. Knåda ihop till en deg. |
2 Färdig | Tillaga gnocchin |
3 Färdig | TillbehörVispa ihop ricottan med lite citronsaft, citronskal, salt och peppar. |
4 Färdig | Servera den smörstekta gnocchin direkt med det brynta salviasmöret, och vispad citronricotta! |
2 Comments Dölj kommentarer
Hej! Kan man låta sötpotatisdagen stå lite innan man kokar och steker den?
Ja det kan man göra! Täck den bara så att den inte torkar!