• Hem
  • Helgmat
  • Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
0 0
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Gnocchi
300 g Sötpotatis
4.5 dl Vetemjöl + lite mer till utbaket
1 dl Finriven parmesan
Muskotnöt
1 st Ägg
Tillbehör
50 g Smör
150 g Ricotta
0.5 st Citron
Salvia

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta

  • 70 min
  • Portioner 2
  • Medium

Ingredienser

  • Gnocchi

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta. Supergoda och krispigt smörstekta gnocchi på sötpotatis. Principen är den samma bara att man har något mer mjöl i sötpotatisgnocchin.

Steg

1
Färdig

Sötpotatisgnocchi

Nagga sötpotatisen och micra den mjuk i ca 15 min (beror på storleken) eller baka den hel i ugn i ca 40-45. Låt svalna något och gröp sedan ur innehållet. Mosa med en potatisstomp. Blanda med ägg, parmesan, lite riven muskot och vetemjöl. Knåda ihop till en deg.
Lägg över på ett mjölat bord. Dela degen i 4 delar och gör varje del avlång remsa. Dela remsan i ca 2 cm långa bitar. Rulla och kläm löst med gaffel för att skapa fåror (detta är inget måste men det blir lite finare).

2
Färdig

Tillaga gnocchin

Koka upp saltat vatten. Lägg ner gnocchin (inte alla åt gången) och koka dem tills de flyter upp till ytan. Stek sedan dem både i smör och olja på medelvärme tills de får fin yta. Stek i omgångar.

3
Färdig

Tillbehör

Vispa ihop ricottan med lite citronsaft, citronskal, salt och peppar.
Bryn smöret med ett par salviablad.

4
Färdig

Servera den smörstekta gnocchin direkt med det brynta salviasmöret, och vispad citronricotta!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Moqueca - brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime
Föregående
Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime
Brigaderiotårta - chokladtårta med fyllig chokladsmak
Nästa
Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak
Moqueca - brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime
Föregående
Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime
Brigaderiotårta - chokladtårta med fyllig chokladsmak
Nästa
Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak

Kommentera