0 0
Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Tårtbotten
1 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Strösocker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
0.75 tsk Bikarbonat
1 st Ägg
1 dl Rapsolja
2 dl Mjölk
0.5 dl Kaffe alternativt varmt vatten. Observera att tårtan inte kommer smaka kaffe. Kaffet lyfter kakaosmaken!
Fyllning
1 burk Kondenserad mjölk sötad
2 dl Kakao
3.5 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Smör
Topping
Strössel eller färska bär

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak

Cuisine:
  • Serves 10
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Tårtbotten

  • Fyllning

  • Topping

Directions

Share

Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak. Brigadeiro är en populär chokladtryffel på kondenserad mjölk (adlink till mat.se) och kakao. Den här tårtan består av saftiga bottnar och brigadeiro som fyllning. Riktigt mjuk och god! Jag rekommenderar den här tårtan varmt till alla chokladälskare. Det går öven bra att toppa tårtan med färska bär istället för strössel!

För en större tårta med 3 bottnar – gör dubbelsats med 25 cm form.

För en större tårta med 4 bottnar – gör dubbeelsats med 20 cm stor form.

Steps

1
Done

Chokoladbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform i måtten 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Häll över smeten i springforen och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 min. Exakt hur länge beror på ugn. Men håll koll. Jag gräddade min botten i ca 30 min, då lev den riktigt saftig.

Låt botten svalna helt innan du delar den. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Done

Fyllning

Blanda alla ingredienser i en rymlig kastrull. Ställ kastrullen på plattan och koka upp på medel till låg värme under konstant omrörning. Rör om till krämen tjocknat. Kommer ta ca 10-15 min från att du sett den första bubblan, men kör du en större sats kan det ta längre.
Lägg sedan över i en värmetålig skål och låt svalna i 5-10 min eller tills den inte är superhet. Rör om då och då så att det inte bildas något skinn och för att krämen ska svalna fortare.

3
Done

Dela botten i 2 lika stora delar.
Bre på lite mindre än hälften av fyllningen och täck med den andra botten. Täck nu hela tårtan med fyllningen. Strö på strössel på hela tårtan eller toppa med färska bär. Låt sedan stå i kylen fram till servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
previous
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
next
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
previous
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
next
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god

6 Comments Hide Comments

Går det att dubbla receptet så att man bygger en tårta med fyra bottnar eller skulle tårtan inte bli stabil?

Det går! 😀 Jag gjorde en dubbelsats för 2 helger sedan. Gjorde dock i en 25 cm form då så det blev 3 bottnar och 2 lager med fyllning, men går nog bra att göra dubbelsats i en 20 cm form och få 4 bottnar. Toppade med bär, blev väldigt gott!

det går det säkert! Man får bara räkna ut hur stor sats man behöver göra då 😀 men man skulle kunna göra likt kärleksmums, med en botten och sedan toppingen uppepå

Jag har gjort receptet två gånger nu och smakerna är UNDERBARA, men.. själva kakan har gått sönder båda gångerna så att fyllningen runnit ut. Vad gör jag för fel?

Hmm ”/ åh låter som din fyllning är för lös? Kanske behöver koka dem mer?
Den ska vara rätt tjock och fast när den är på tårtan

Add Your Comment