• Hem
  • Choklad
  • Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak
0 0
Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Tårtbotten
1 dl Kakao
2 dl Vetemjöl
2.5 dl Socker
1 tsk Bakpulver
1 tsk Vaniljsocker
0.75 tsk Bikarbonat
1 st Ägg
1 dl Rapsolja
2 dl Mjölk
0.5 dl Kaffe alternativt varmt vatten. Observera att tårtan inte kommer smaka kaffe. Kaffet lyfter kakaosmaken!
Fyllning
1 burk Kondenserad mjölk sötad
2 dl Kakao
3.5 dl Grädde
1 tsk Vaniljsocker
2 msk Smör
Topping
Strössel

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak

Cuisine:
  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Tårtbotten

  • Fyllning

  • Topping

Steg

Dela
Annons:

Brigaderiotårta – chokladtårta med fyllig chokladsmak. Brigadeiro är en populär chokladtryffel på kondenserad mjölk och kakao. Den här tårtan består av saftiga bottnar och brigadeiro som fyllning. Riktigt mjuk och god! Jag rekommenderar den här tårtan varmt till alla chokladälskare!

Steg

1
Färdig

Chokoladbotten

Sätt ugnen på 150 grader. Klä en springform i måtten 20 cm i diameter med bakplåtspapper.
Blanda alla torra ingredienser i en bunke. Tillsätt sedan olja, ägg och mjölk och rör ihop för hand. Tillsätt sist kaffet. Häll över smeten i springforeb och grädda i mitten av ugnen i ca 25-35 min. Exakt hur länge beror på ugn. Men håll koll. Jag gräddade min botten i ca 30 min, då lev den riktigt saftig.

Låt botten svalna helt innan du delar den. Du kan förbereda dem dagen innan. Linda in dem i plastfolie så håller de sig saftiga!

2
Färdig

Fyllning

Blanda alla ingredienser i en rymlig kastrull. Ställ kastrullen på plattan och koka upp på medel till låg värme under konstant omröring. Rör om till krämen tjocknat. Kommer ta ca 10-15 min, men kör du en större sats kan det ta längre.
Lägg sedan över i en värmetålig skål och låt svalna i 5-10 min eller tills den inte är superhet.

3
Färdig

Dela botten i 2 lika stora delar.
Bre på lite mindre än hälften av fyllningen och täck med den andra botten. Täck nu hela tårtan med fyllningen. Strö på strössel på hela tårtan. Låt sedan stå i kylen fram till servering!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Föregående
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
Nästa
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Föregående
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Brasiliansk lemonad - uppfriskande och god
Nästa
Brasiliansk lemonad – uppfriskande och god

Kommentera