0 0
Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
300 g Torskrygg eller annan vit fisk
1 st Paprika röd
1 st Gullök
400 g Kokosmjölk
400 g Finkrossade tomater
1 tsk Paprikapulver
1 tsk Lökpulver
0.5 st Chili
1 tsk Malen kummin
2 tsk Socker
3 st Vitlöksklyftor
0.5 tsk Cayennepeppar
1 st Lime
Tillbehör
Lime
Ris

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime

  • 40 min
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Tillbehör

Steg

Dela
Annons:

Moqueca – brasiliansk fiskgryta med kokosmjölk och lime. En smakrik fiskgryta som påminner något om thailändsk paneng curry. Enkel och smidig och laga. Servera med ris och lime! Limen balanserar upp den feta kokosmjölken och gör det extra gott.

Steg

1
Färdig

Fisken

Dela fisken i tärningar. Salta och peppra och marinera i lime. Låt dra i 10 min och stek sedan i smör tills den får lite yta. Ställ åt sidan.

2
Färdig

Grytan

Hacka lök, chili och vitlök. Strimla paprikan. Häll upp alla kryddor i en liten skål så att du bara kan hälla ner allt i grytan.
Börja koka riset.
Fräs lök i olja. Tillsätt vitlök och chili och fräs lite till. Vänd i kryddorna och låt det karamelliseras i 2 min. Gå i med finkrossade tomater och låt det puttra i 5-10 minuter. Vänd sedan i kokosmjölken och smaka av med limesaft och salt. Låt puttra i 5 minuter och vänd sedan i paprikan. När du är nöjd med smaken vänd i fisken och låt den bli varm. Ta grytan från värmen!

3
Färdig

Servera

Servera med ris och lime!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Tuttifruttismoothie
Föregående
Tuttifruttismoothie
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Nästa
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Tuttifruttismoothie
Föregående
Tuttifruttismoothie
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta
Nästa
Sötpotatisgnocchi med brynt smör, salvia och vispad citronricotta

Kommentera