• Home
  • Potatis
  • Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt
0 0
Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

12 mindre Fast potatis
1 liter Frityrolja
0.5 dl Vitvinsvinäger
1 msk Salt
Topping
Tångrom
Gräslök
Créme Fraiche
Flingsalt

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt

  • 3.3 h
  • Medium

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt. Väldigt god potatis som tar lite tid att göra men som egentligen inte kräver så mycket jobb. Det som tar tid är att den ska ligga i vatten men själva tillagningen tar inte mer än 30 min.  😀

Steps

1
Done

Förberedelse

Skölj potatisarna och gör små snitt med 2-3mm mellanrum mellanssnitten nästan hela vägen men inte så att du kommer igenom hela potatisen. Lägg sedan potatisen i en skål med kallt vatten och låt dem ligga i 1h.

2
Done

Koka upp 1 liter vatten med 0.5 dl vittvinsvinäger och 1 msk salt. Lägg i potatisarna och koka dem i 5 min. Ta den från värmen och låt dem ligga kvar i kastrullen med lock på i 30 min.

3
Done

Sila potatisen och låt dem rinna och svalna på en kökshanduk. Detta kan ta 30 min ungefär. Det går även att förbereda potatisarna till det här stadiet och förvara i kylen tills det är dags att fritera

4
Done

Fritering

Värm oljan till 130-140 grader och fritera potatisen i omgångar (ca 4 st i taget) i ca 10-15 min. Håll koll på oljans temperatur och reglera värmen efter detta. Låt potatisarna rinna av på kökspappaer mellan friteringarna.

5
Done

Värm niu oljan till 160 grader och fritera potatisarna i 5-6 min. Låt dem rinna av. (även här i omgångar)

6
Done

Värm nu oljan till 180 grader och fritera potatisarna tills de får en riktigt gyllene yta. Låt dem sedan rinna av och svalna en aning.

7
Done

Toppa varje potatis med rom, creme fraiche, gräslök och flingsalt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tomatrisotto med gremolata
previous
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater
krämig grönsakssoppa
next
Krämig grönsakssoppa
tomatrisotto med gremolata
previous
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater
krämig grönsakssoppa
next
Krämig grönsakssoppa

Add Your Comment