Ingredients
- 4 dl Risottoris
- 3 dl Vitt vin
- 1 burk Körsbärstomater
- 1 liter Grönsaksbuljong
- 2 dl Parmesan
- 2 st Schalottenlök
- 25 g Smör
- Salt
- Peppar
- Olivolja
-
Gremolata
- 1.5 dl Parmesan
- 1 dl Persilja
- 1 st Vitlöksklyftor
- 0.5 st Citronskal
-
Ugnsrostade tomater
- 15 st Körsbärstomater
- Salt
- Peppar
- Balsamico
Directions
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater. Krämig risotto med gremolata som jag tillsatt parmesan i. Gremolata är en italiensk topping på persilja, citron och vitlök som kan användas som topping till olika rätter men med parmesan i passar den perfekt till risotto!
Steps
1 Done | Fräs lök i en kastrull. Tillsätt körsbärstomter eller plommontomater på burk. Salta och peppra och låt puttra på medellåg värme i ca 10 min. |
2 Done | Koka upp 2 grönsaksbuljongtärningar i 1 liter vatten. Häll över det i tomatsåsen och håll varm. |
3 Done | Tillsätt sedan 3 dl tomatbuljongen och låt koka ner. Tillsätt sedan 1-2 dl grönsaksbuljong tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Vänd om regelbundet! |
4 Done | Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en klick smör. Salta om det behövs och peppra efter smak. |
5 Done | GremolataRiv parmesanen, finhacka persiljan och pressa löken och zesta citronen. Blanda alla ingredienser i en skål och du har en färdig topping! |
6 Done | Ugnsrostade tomaterLägg tomaterna på en plåt. Ringla över olivolja, balsamico, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200g i ca 15-20 min. |