0 0
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
4 dl Risottoris
3 dl Vitt vin
1 burk Körsbärstomater
1 liter Grönsaksbuljong
2 dl Parmesan
2 st Schalottenlök
25 g Smör
Salt
Peppar
Olivolja
Gremolata
1.5 dl Parmesan
1 dl Persilja
1 st Vitlöksklyftor
0.5 st Citronskal
Ugnsrostade tomater
15 st Körsbärstomater
Salt
Peppar
Balsamico

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater

  • 50
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Gremolata

  • Ugnsrostade tomater

Steg

Dela
Annons:

Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater. Krämig risotto med gremolata som jag tillsatt parmesan i. Gremolata är en italiensk topping på persilja, citron och vitlök som kan användas som topping till olika rätter men med parmesan i passar den perfekt till risotto!

Steg

1
Färdig

Fräs lök i en kastrull. Tillsätt körsbärstomter eller plommontomater på burk. Salta och peppra och låt puttra på medellåg värme i ca 10 min.

2
Färdig

Koka upp 2 grönsaksbuljongtärningar i 1 liter vatten. Häll över det i tomatsåsen och håll varm.
Hacka och fräs löken i olivolja. Tillsätt riset och stekt det lite glansigt. Vänd sedan i vinet och låt det koka ner.

3
Färdig

Tillsätt sedan 3 dl tomatbuljongen och låt koka ner. Tillsätt sedan 1-2 dl grönsaksbuljong tills riset är färdigt men fortfarande har en kärna. Vänd om regelbundet!

4
Färdig

Vänd ner parmesan (spara lite till topping) och en klick smör. Salta om det behövs och peppra efter smak.
Servera med lite gremolata och ugnrostade tomater!

5
Färdig

Gremolata

Riv parmesanen, finhacka persiljan och pressa löken och zesta citronen. Blanda alla ingredienser i en skål och du har en färdig topping!

6
Färdig

Ugnsrostade tomater

Lägg tomaterna på en plåt. Ringla över olivolja, balsamico, salt och peppar. Rosta i ugnen på 200g i ca 15-20 min.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
oladyi - fluffiga ryska pannkakor
Föregående
Oladyi – fluffiga ryska pannkakor
friterad hasselbackspotatis
Nästa
Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt
oladyi - fluffiga ryska pannkakor
Föregående
Oladyi – fluffiga ryska pannkakor
friterad hasselbackspotatis
Nästa
Friterad hasselbackspotatis med tångrom, creme fraiche, gräslök och flingsalt

Kommentera