Ingredients
- 2 st Ägg
- 5 dl Kefir
- 5 dl Vetemjöl
- 1.5 tsk Bakpulver
- 1 tsk Bikarbonat
- 0.5 tsk Salt
- 1 msk Strösocker
Directions
Oladyi – fluffiga ryska pannkakor. Supergoda fluffiga och ryska pannkakor. Receptet görs egentligen på buttermilk men då detta inte finns at köpa i Sverige går det jättebra att använda kefir istället. Kefir är likt filmjölk.
Jag åt pannkakorna med lönnsirap och färska bär men det går lika bra med sylt, marmelad, nötkräm eller annan valfri topping!
Steps
1 Done | Vispa upp äggen och blanda ihop med kefiren. Tillsätt socker och salt. Sikta sedan ner vetemjölet, bakpulver och bikarbonat och rör om till en klumfri smet. |
2 Done | Stek på medelvärme i olja i ca 3-4 min per sida eller tills pannkakan börjar stanna till och bubbla sig - då är det dags att vända. Jag tog ca 1dl -0.75 dl smet per pannkaka. |
3 Done | Servera med valfri topping! |
2 Comments Hide Comments
Jättegoda. Godkända av min ryske sambo.
Kul att höra, tack!