1 0
Oladyi – fluffiga ryska pannkakor

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
2 st Ägg
5 dl Kefir
5 dl Vetemjöl
1.5 tsk Bakpulver
1 tsk Bikarbonat
0.5 tsk Salt
1 msk Strösocker

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Oladyi – fluffiga ryska pannkakor

  • 40
  • Serves 3
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Oladyi – fluffiga ryska pannkakor. Supergoda fluffiga och ryska pannkakor. Receptet görs egentligen på buttermilk men då detta inte finns at köpa i Sverige går det jättebra att använda kefir istället. Kefir är likt filmjölk.

Jag åt pannkakorna med lönnsirap och färska bär men det går lika bra med sylt, marmelad, nötkräm eller annan valfri topping!

Steps

1
Done

Vispa upp äggen och blanda ihop med kefiren. Tillsätt socker och salt. Sikta sedan ner vetemjölet, bakpulver och bikarbonat och rör om till en klumfri smet.

2
Done

Stek på medelvärme i olja i ca 3-4 min per sida eller tills pannkakan börjar stanna till och bubbla sig - då är det dags att vända. Jag tog ca 1dl -0.75 dl smet per pannkaka.

3
Done

Servera med valfri topping!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
tacopasta
previous
Krämig tacopasta
tomatrisotto med gremolata
next
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater
tacopasta
previous
Krämig tacopasta
tomatrisotto med gremolata
next
Tomatrisotto med gremolata och ugnsrostade tomater

2 Comments Hide Comments

Add Your Comment