1 0
Krämig citron- och spenatpasta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
200 g Färskost
1 st Citron
1 st Vitlöksklyftor
1 msk Olivolja
Peppar
Salt
25 g Smör
2.5 dl Vispgrädde
1 dl Pastavatten
200 g Bladspenat färsk
Tillbehör
400 g Linguine

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Krämig citron- och spenatpasta

  • 25
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Tillbehör

Directions

Share

Krämig citron- och spenatpasta. En lätt och snabblagad middag som dessutom är billig att laga. Servera den som den är eller lyxa till med parmesan. Det går också bra att komplettera pastan men valfritt protein men det funkar utmärkt att äta som den är.

Steps

1
Done

Prepp

Blanda färskost, saft från en halv citron och citronzest från hela citronen, pressad vitlök, olivolja, salt och peppar i en bunke.

2
Done

Börja tillaga

Koka pastan enligt anvisningarna på paketet.
Smält smöret i en stor panna på medel värme. Vänd i färskoströran och låt smälta ihop. Vispa för att lösa upp de. Tillsätt grädde och pasta vatten. Salta och peppra. Låt puttra i 5 minuter. Smaka eventuellt upp med mer citron. Vill du ha en tjockare sås kan du reda med lite majstärkelse utspätt i vatten.

3
Done

När det smakar bra. Vänd i sköljd spenat och låt den värmas på i 2-3 minuter.
Vänd sist i pastan.

4
Done

Servera

Severa pastan som den är eller toppa med parmesan!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Jordgubbslimonad
previous
Jordgubbslimonad
Citron- och marängglasstårta
next
Citron- och marängglasstårta
Jordgubbslimonad
previous
Jordgubbslimonad
Citron- och marängglasstårta
next
Citron- och marängglasstårta

One Comment Hide Comments

Add Your Comment