0 0
Citron- och marängglasstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Lemoncurd
2 st Ägg
0.75 dl Strösocker
1 dl Citronsaft
1 st Citronskal
30 g Smör
Övrigt
1.5 dl Vaniljglass
12 st Maränger
125 g Färska hallon
Citronmellis

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Citron- och marängglasstårta

  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

  • Lemoncurd

  • Övrigt

Steg

Dela

Enkel citron- och marängglasstårta. Perfekt till sommarens bjudningar eller varför inte midsommar?
Förbered allting och vid servering är det bara att garnera. Video på hur du gör finns här.

Vill du göra det ännu enklare för dig kan du köpa färdig lemoncurd men det är ju godare när man gör egen 🍋

Recept för 4-5 bitar (dubbla för en större tårta)

Steg

1
Färdig

Lemoncurd

Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Det kan ta en stund men den kommer tjockna, räkna med 10-15 minuter. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk/skål och låt svalna I kylen.

2
Färdig

Glassen

Låt glassen tina lätt så att du kan vispa upp den med elvisp
Vänd 1-1.5 dl lemoncurd för en sats enligt recept och hälften av marängerna som du krossar.
Lägg över i en plastfolieklädd brödform. Frys in.

3
Färdig

Vid servering

Vänd upp glassen på ett fat. Ta bort plasten. Ringla över lemoncurd och toppa med krossade maränger, hallon och citronmellis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krämig citron och spenatpasta
Föregående
Krämig citron- och spenatpasta
Crispy chicken tacos
Nästa
Crispy chicken tacos
krämig citron och spenatpasta
Föregående
Krämig citron- och spenatpasta
Crispy chicken tacos
Nästa
Crispy chicken tacos

Kommentera