0 0
Citron- och marängglasstårta

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
Lemoncurd
2 st Ägg
0.75 dl Strösocker
1 dl Citronsaft
1 st Citronskal
30 g Smör
Övrigt
1.5 dl Vaniljglass
12 st Maränger
125 g Färska hallon
Citronmellis

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Citron- och marängglasstårta

  • Serves 5
  • Medium

Ingredients

  • Lemoncurd

  • Övrigt

Directions

Share

Enkel citron- och marängglasstårta. Perfekt till sommarens bjudningar eller varför inte midsommar?
Förbered allting och vid servering är det bara att garnera. Video på hur du gör finns här.

Vill du göra det ännu enklare för dig kan du köpa färdig lemoncurd men det är ju godare när man gör egen 🍋

Recept för 4-5 bitar (dubbla för en större tårta)

Steps

1
Done

Lemoncurd

Vispa upp äggen lätt i en värmetålig skål. Rör ner socker, citronsaft och citronskal och rör ihop. Ställ över ett vattenbad och rör runt tills curden tjocknat. Det kan ta en stund men den kommer tjockna, räkna med 10-15 minuter. Ta bort skålen från värmen och ha i smöret och rör runt tills de smält. Häll över i en ren burk/skål och låt svalna I kylen.

2
Done

Glassen

Låt glassen tina lätt så att du kan vispa upp den med elvisp
Vänd 1-1.5 dl lemoncurd för en sats enligt recept och hälften av marängerna som du krossar.
Lägg över i en plastfolieklädd brödform. Frys in.

3
Done

Vid servering

Vänd upp glassen på ett fat. Ta bort plasten. Ringla över lemoncurd och toppa med krossade maränger, hallon och citronmellis.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
krämig citron och spenatpasta
previous
Krämig citron- och spenatpasta
Crispy chicken tacos
next
Crispy chicken tacos
krämig citron och spenatpasta
previous
Krämig citron- och spenatpasta
Crispy chicken tacos
next
Crispy chicken tacos

Add Your Comment