0 0
Kanderade äpplen

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
4 st Äpplen
4 dl Strösocker
1.5 dl Vatten
1.5 msk Glykossirap
1 msk Röd karamellfärg

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Kanderade äpplen

  • 25 min
  • Serves 4
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Kanderade äpplen! En riktig höstgrej som jag förknippar med julmarknader. De blir så otroligt vackra med sockerlagen som blir som ett glastäcke över äpplena. Lite böckiga att äta kanske, men de är kul att göra ändå! Toppa dem med kokos, nötter eller strössel eller servera som de är! Tänk på att inte göra ett för tjockt lager av sockerlag då de blir svårt att bita igenom äpplet då.

Steps

1
Done

Förberedeslser

Tvätta och torka äpplena ordentligt. Ryck av kvistbiten i och stick ner en grillpinne i varje äpple.

2
Done

Lägg socker, vatten och glykossirap i en kastrull. Koka upp på medelhög värme till 120 grader och fortsatt sedan koka upp till 155 grader. Häll i den röda karamellfärgen - rör ihop och ta kastrullen från plattan. Doppa äpplena i lagen genom att luta kastrullen. Håll äpplena ovanför kastrullen tills all överflödig lag runnit av men var snabb med att doppa äpplena eftersom sockerlagen stelnar när den svalnat. Ställ på ett bakplåtspapper och låt stelna! Du kan dekorera äpplena med strössel, kokos eller nötter.

3
Done

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Rice krispies bars - enkelt julgodis
previous
Rice krispies bars – enkelt julgodis
Caesarsallad med lax
next
Caesarsallad med lax
Rice krispies bars - enkelt julgodis
previous
Rice krispies bars – enkelt julgodis
Caesarsallad med lax
next
Caesarsallad med lax

Add Your Comment