Ingredients
-
Caesarsallad
- 350 g Vegansk aioli
- 3 dl Finriven parmesan
- 1.5 tsk Sardellkräm
- 1 tsk Dijonsenap
- 1 msk Citronsaft
- Peppar
-
Krutonger
- 4 st Brödskivor
- 1 st Vitlöksklyftor
- Olivolja
- Flingsalt
-
Grönsaker
- 0.5 st Gurka
- 15 st Körsbärstomater
- 1 st Romansallad
-
Övrigt
- 300 g Laxfilé
- 2 dl Parmesan
Directions
Caesarsallad med lax! Smarrig caearsallad med krämig caesardressing, krispiga krutonger, grönsaker och paremsan. Lax istället för kyckling och knaperstekt bacon. Jag gör dressingen på vegansk aioli då jag gärna vill ha den äggfri, men det går lika bra med vanlig majonnäs.
Steps
1 Done | DressingBlanda alla ingredienser i en skål. Smaka av med salt och peppar, tillsätt eventuellt mer citron eller sardellkräm. Tänk på att den ska smaka mycket. Ställ i kylen så länge! |
2 Done | KrutongerTärna brödet. Blanda olivolja (höftar, men anpassa efter mängden bröd), vitlök och salt. Rosta sedan i ugnen på 200 grader i ca 10-15 min eller tills de är gyllene. |
3 Done | Stek laxenSalta och stek laxen på hög värmen i ca 1-2 minuter per sida, ca 48 grader gillar jag den men du kan steka på mer om du vill det! |
4 Done | GrönsakernaHacka tomaterna och gurkan. Strimla salladen. |
5 Done | ServeraFördela salladen i tallrikar - toppa med lax, krutonger, parmesan och lite extra sås om du vill det. |