• Hem
  • Festmat
  • Lax med pressad potatis och citronsås med rom
0 0
Lax med pressad potatis och citronsås med rom

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Såsen
5 dl Grädde
1 msk Citronsaft
3 msk Regnbågslaxrom
25 g Smör
1 knippe Gräslök
Salt
Laxen
600 g Laxfilé
50 g Smör
Salt
Övrigt
1 kg Potatis

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Lax med pressad potatis och citronsås med rom

  • 35
  • Portioner 4
  • Lätt

Ingredienser

  • Såsen

  • Laxen

  • Övrigt

Steg

Dela

Lax med pressad potatis och citronsås med rom. Supersaftig lax med syrlig sås och god potatis. Jag har nyligen upptäckt pressad potatis och det är ju såå gott? Som att äta inkromet ur en backat potatis.

För att få laxen extra saftig bakar jag den på 150 grader tills den får en innertemp på ca 48-49 grader.

 

Du kan köpa potatispress här (adlink).

Steg

1
Färdig

Potatisen

Skala och koka potatisen så är den redo att pressas när laxen är klar.

2
Färdig

Lax

Sätt ugnen på 150 grader. Salta laxen och lägg den i en ugnssäker form. Lägg på en skiva smör på varje bit.
Ugnsbaka tills innertemperaturen är 48-49 grader.

3
Färdig

Såsen

Bryn smöret. Tillsätt grädde och citron. Låt sjuda 10-15 minuter. Smaka av med salt och mer citron för mer syra.
Ta från plattan och vänd i romen och gräsläken.

4
Färdig

Servera

Servera laxen med sås, pressad potatis och kanske en syrlig gurksallad till.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Föregående
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Chokladkaka med kokostosca
Nästa
Chokladkaka med kokostosca
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Föregående
Italiensk pastasallad med pesto på rostade pumpafrön
Chokladkaka med kokostosca
Nästa
Chokladkaka med kokostosca

Kommentera