Ingredients
- 250 g Frysta hallon
- 2 msk Vatten
- 1 dl Strösocker
- 0.5 tsk Agar Agar
- 3 dl Grädde
-
Topping
- 8 st Ballerinakex
- Färska hallon
Directions
Hallonmousse med ballerinakross – en enkel och god dessert som både har sött och krispigt. En perfekt nyårsdessert som går att förbereda.
i receptet använder jag agar agar vilket gör moussen helt vegetarisk. Byter du ut till vegetabiliskt grädde så blir moussen även helt vegansk.
Steps
1 Done | MoussenKoka upp hallon och vatten tills hallonen löst upp sig helt. Sila av hallonen så att du har en hallonsås utan kärnor. Lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med agar agar och socker. Koka i 3 min under omrörning. Häll över i en lite skål och låt svalan men rör om regelbundet. Den blir tjock när den svalnar. |
2 Done | Vispa upp grädde lätt - tillsätt hallonkrämen och vispa upp med grädden. Häll över i spritspåse och spritsa ut i glas. Täck och ställ i kylen fram till servering. |
3 Done | ServeringGrovhacka kexen och halvera hallonen. Toppa moussen och servera! |