0 0
Hallonmousse med ballerinakross

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
250 g Frysta hallon
2 msk Vatten
1 dl Strösocker
0.5 tsk Agar Agar
3 dl Grädde
Topping
8 st Ballerinakex
Färska hallon

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hallonmousse med ballerinakross

  • 20
  • Serves 4
  • Easy

Ingredients

  • Topping

Directions

Share

Hallonmousse med ballerinakross – en enkel och god dessert som både har sött och krispigt. En perfekt nyårsdessert som går att förbereda.

i receptet använder jag agar agar vilket gör moussen helt vegetarisk. Byter du ut till vegetabiliskt grädde så blir moussen även helt vegansk.

Steps

1
Done

Moussen

Koka upp hallon och vatten tills hallonen löst upp sig helt. Sila av hallonen så att du har en hallonsås utan kärnor. Lägg tillbaka i kastrullen tillsammans med agar agar och socker. Koka i 3 min under omrörning. Häll över i en lite skål och låt svalan men rör om regelbundet. Den blir tjock när den svalnar.

2
Done

Vispa upp grädde lätt - tillsätt hallonkrämen och vispa upp med grädden. Häll över i spritspåse och spritsa ut i glas. Täck och ställ i kylen fram till servering.

3
Done

Servering

Grovhacka kexen och halvera hallonen. Toppa moussen och servera!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Pasta fazool - pasta med bönor och salsiccia
previous
Pasta fazool – pasta med bönor och salsiccia
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
next
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
Pasta fazool - pasta med bönor och salsiccia
previous
Pasta fazool – pasta med bönor och salsiccia
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia
next
Pasta med röd pesto, vispad ricotta och brynt salvia

Add Your Comment