0 0
Hemmagjorda piroger med två olika fyllningar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
50 g Jäst
5 dl Mjölk
50 g Smör
2 tsk Strösocker
1 tsk Salt
8 dl Vetemjöl
4 dl Grahamsmjöl
2 st Ägg en i degen och en för penslig
Köttfärsfyllning
3 dl Ajvar relish
500 g Köttfärs
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Paprikapulver
Fetaostfyllning
300 g Fetaost
1 st Ägg
2 msk Mjölk

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Hemmagjorda piroger med två olika fyllningar

  • Portioner 10
  • Medium

Ingredienser

  • Köttfärsfyllning

  • Fetaostfyllning

Steg

Dela
Annons:

Hemmagjorda piroger med två olika sorters fyllningar. En köttfärsfyllning och ajvar och en fetaostfyllning. Välj en eller gör hälften hälften. Pirogerna är väldigt goda och supersmidiga att ha i frysen och bara värma på när man behöver ett mellanmål eller lunch.

Receptet ger ca 10-12 medelstora piroger. Dubbla receptet för fler men då behöver du inte öka mängden jäst.

 

 

 

 

Tips på köksredskap här

Steg

1
Färdig

Recept på fyllningar

Recept på 2 olika fyllningar finns längst ner.

2
Färdig

Pirogdegen

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk i det smälta smöret, rör om och värm till ca 37 grader.
Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt sedan resten.
Tillsätt salt, socker och 1 ägg rör om.

3
Färdig

Pirogdegen

Tillsätt grahamsmjöl och det mesta utav vetemjölet. Det går bra att byta ut grahamnsmjölet mot vetemjöl, men börja då med 8 dl och tillsätt en 1 dl åt gången tills degen börjar gå ihop bra. Alltid bäst att inte ha i allt mjöl på en gång, ibland behövs något mer och ibland något mindre .
Rör med träslev tills det inte går mer och börja då att knåda eller arbeta i maskin. Tillsätt det sista mjölet och kör/knåda till en jämn deg i ca 10 min.

4
Färdig

Låt degen jäsa 1h under bakhandduk. Ta upp degen på bakbord och knåda den några minuter. Dela i mindre delar och kavla ut till runda plattor. Hur stora/små man vill göra är upp till dig. Själv använde jag mig utav en skål på ca 10-12cm i diameter och stansade ut degen.

5
Färdig

Lägg på fyllningen på ena halvan av degplattan och lämna även ett par centimeter i kanten. Vik ihop och tryck ihop i kanten med en gaffel. Lägg upp pirogerna på bakplåtsklädda plåtar.
Låt jäsa ca 20 minuter.

6
Färdig

Pensla med uppvispat ägg innan de ska in i ugnen.
Grädda pirogerna på 225 grader i 14-16 minuter, när de har fin gyllenbrun färg är de klara. Förvara i fryspåsar. Frys in de du inte äter upp så är det bara att ta fram när du är sugen.

7
Färdig

Köttfärsfyllning

Stek köttfärsen. Pressa ner en vitlöksklyfta och stek tills färsen fått lite färg. Tillsätt ajvar och smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Stek tills vätskan dunstat bort.

8
Färdig

Fetaostfyllning

Mosa fetaosten med en gaffel. Knäck i ett ägg och tillsätt 2 msk mjölk och gojsa ihop till en fast smet. Salt behövs inte då fetaosten är väldigt salt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bar med rostade nötter
Föregående
Powerbars med rostade havregryn, kokos pumpafrön och mörk
hemmagjord chialatte
Nästa
Hemmagjord chai latte – Värmande och god chailatte
bar med rostade nötter
Föregående
Powerbars med rostade havregryn, kokos pumpafrön och mörk
hemmagjord chialatte
Nästa
Hemmagjord chai latte – Värmande och god chailatte

Kommentera