0 0
Hemmagjorda piroger med två olika fyllningar

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
50 g Jäst
5 dl Mjölk
50 g Smör
2 tsk Strösocker
1 tsk Salt
8 dl Vetemjöl
4 dl Grahamsmjöl
2 st Ägg en i degen och en för penslig
Köttfärsfyllning
3 dl Ajvar relish
500 g Köttfärs
1 st Vitlöksklyftor
Salt
Peppar
Paprikapulver
Fetaostfyllning
300 g Fetaost
1 st Ägg
2 msk Mjölk

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Hemmagjorda piroger med två olika fyllningar

  • Serves 10
  • Medium
[dfrcs name="knivar"]

Ingredients

  • Köttfärsfyllning

  • Fetaostfyllning

Directions

Share

Hemmagjorda piroger med två olika sorters fyllningar. En köttfärsfyllning och ajvar och en fetaostfyllning. Välj en eller gör hälften hälften. Pirogerna är väldigt goda och supersmidiga att ha i frysen och bara värma på när man behöver ett mellanmål eller lunch.

Receptet ger ca 10-12 medelstora piroger. Dubbla receptet för fler men då behöver du inte öka mängden jäst.

 

 

 

 

Steps

1
Done

Recept på fyllningar

Recept på 2 olika fyllningar finns längst ner.

2
Done

Pirogdegen

Smula ner jästen i en degbunke. Smält smör i en kastrull. Tillsätt mjölk i det smälta smöret, rör om och värm till ca 37 grader.
Häll lite av vätskan över jästen och rör tills den är upplöst. Tillsätt sedan resten.
Tillsätt salt, socker och 1 ägg rör om.

3
Done

Pirogdegen

Tillsätt grahamsmjöl och det mesta utav vetemjölet. Det går bra att byta ut grahamnsmjölet mot vetemjöl, men börja då med 8 dl och tillsätt en 1 dl åt gången tills degen börjar gå ihop bra. Alltid bäst att inte ha i allt mjöl på en gång, ibland behövs något mer och ibland något mindre .
Rör med träslev tills det inte går mer och börja då att knåda eller arbeta i maskin. Tillsätt det sista mjölet och kör/knåda till en jämn deg i ca 10 min.

4
Done

Låt degen jäsa 1h under bakhandduk. Ta upp degen på bakbord och knåda den några minuter. Dela i mindre delar och kavla ut till runda plattor. Hur stora/små man vill göra är upp till dig. Själv använde jag mig utav en skål på ca 10-12cm i diameter och stansade ut degen.

5
Done

Lägg på fyllningen på ena halvan av degplattan och lämna även ett par centimeter i kanten. Vik ihop och tryck ihop i kanten med en gaffel. Lägg upp pirogerna på bakplåtsklädda plåtar.
Låt jäsa ca 20 minuter.

6
Done

Pensla med uppvispat ägg innan de ska in i ugnen.
Grädda pirogerna på 225 grader i 14-16 minuter, när de har fin gyllenbrun färg är de klara. Förvara i fryspåsar. Frys in de du inte äter upp så är det bara att ta fram när du är sugen.

7
Done

Köttfärsfyllning

Stek köttfärsen. Pressa ner en vitlöksklyfta och stek tills färsen fått lite färg. Tillsätt ajvar och smaka av med salt, peppar och paprikapulver. Stek tills vätskan dunstat bort.

8
Done

Fetaostfyllning

Mosa fetaosten med en gaffel. Knäck i ett ägg och tillsätt 2 msk mjölk och gojsa ihop till en fast smet. Salt behövs inte då fetaosten är väldigt salt.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
bar med rostade nötter
previous
Powerbars med rostade havregryn, kokos pumpafrön och mörk
hemmagjord chialatte
next
Hemmagjord chai latte – Värmande och god chailatte
bar med rostade nötter
previous
Powerbars med rostade havregryn, kokos pumpafrön och mörk
hemmagjord chialatte
next
Hemmagjord chai latte – Värmande och god chailatte

Add Your Comment