0 0
Filodegspaj med potatis – krompirusa

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Fyllning
1.5 kg Fast potatis
1 st Gullök
Örtsalt
Peppar
Neutral olja
Övrigt
2 dl Kallt vatten
1 dl Rapsolja
ca 18 ark Filodeg är olika antal ark i olika paket så jag köper filodeg från sevan som är 500g
Till servering
Créme Fraiche

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Filodegspaj med potatis – krompirusa

  • 65
  • Portioner 4
  • Medium

Ingredienser

  • Fyllning

  • Övrigt

  • Till servering

Steg

Dela

Filodegspaj med potatis – krompirusa. En populär paj i Balkan. Fyllningen är helt vegansk och består av potatis, lök, salt och peppar. Få ingredienser men väldigt gott! Insidan blir mjuk men inte för mjuk och utsidan blir frasig.

Steg

1
Färdig

Fyllning

Skala och grovriv potatisen. Skala och finhacka löken.
Fräs löken i olja i en djup panna. Kläm ur vätskan ur den rivna potatisen och stek den tillsammans med löken i 10 minuter. Potatisen ska mjukna något. Salta ordentligt och peppra. Smaka av.

2
Färdig

Gör pajen

Olja en rund form minst 30 cm. Blanda vatten och olja.
Pensla ett ark med vatten-och oljeblandningen utan att det blir för blött. Lägg på ett till och pensla det med. Lägg nu 3-4 msk potatisfyllningen längs med ena kortsidan. Rulla ihop till en rulle och placera sedan i formen. Börja med insidan så den första rulllen rullar du ihop som en snigel och bygger sedan vidare på den tills fyllningen är slut.
Pensla pajen rejält med resten av vatten-och oljeblandingen. Det ska inte vara några torra partier och pajen ska kännas lite fuktig/blöt.

3
Färdig

Grädda

Grädda pajen i mitten av ugnen i ca 30-40 minuter tills den blivit gyllene.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Dragonkyckling med ris
Nästa
Pizzarulle med filodeg
Föregående
Dragonkyckling med ris
Nästa
Pizzarulle med filodeg

Kommentera