0 0
Pizzarulle med filodeg

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
250 g Filodeg du behöver ca 10-12 ark
2 dl Créme Fraiche
1 dl Ketchup
200 g Strimlad skinka
300 g Riven ost
300 g Champinjoner
0.25 dl Vatten
0.25 dl Kallt vatten
Salt
Oregano

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pizzarulle med filodeg

  • 50
  • Portioner 5
  • Medium

Ingredienser

Steg

Dela

Pizzarulle med filodeg – en frasig pizzarulle med filodegs som varvas med olika toppings/fyllningar. Du kan variera fyllningen med det du gillar precis som med en vanligt pizza. Filodegsrullen förbereds gärna en stund innan servering då den behöver sätta sig en stund innan vi kan dela den.

Steg

1
Färdig

Förberedelser

Skiva och stek champinjonerna. Krydda med salt och oregano.
Blanda vatten och olja i en liten skål.

2
Färdig

Gör pizzarullen

Placera aluminiumfolie på din arbetsyta - du ska sedan bygga din rulle ovanpå foliet.
Lägg det första filodegsarket på foliet och pensla med vatten och oljeblandningen. Placera ett till och repetera. Lägg på nästa ark och bre på ketchup. Lägg på nästa ark och sprid ut skinkan. Lägg på nästa ark och bre över creme fraishe. Lägg på ett till och bre på creme fraiche oå det med. Lägg på nästa ark och sprid ut den rivna osten. Lägg på nästa ark och sprid ut de steka champinjonerna. Rulla nu ihop rullen med hjälp av foliet likt en kebabrulle.
Ställ i frysen i 1h eller i kylen 2-3h.

3
Färdig

Grädda rullen

Sätt ugnen på 225 grader. Linda bort foliet och dela rullen i ca 2 cm bred bitar. Placera ut på en plåt klädd med bakplåtsppaer.
Pensla med olje och vattenblandningen som är kvar. Grädda sedan i 20-30 minuter eller tills de är gyllene.

4
Färdig

Servera

Låt svalna och servera sedan med valfri sallad!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Föregående
Filodegspaj med potatis – krompirusa
Nästa
Falukorvpasta – enkelt och god pasta
Föregående
Filodegspaj med potatis – krompirusa
Nästa
Falukorvpasta – enkelt och god pasta

Kommentera