0 0
Pasta med rostad tomatsås

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
Rosta i ugnen
400 g Babytomater
1 st Rödlök
2 st Vitlöksklyftor
0.75 dl Pumpafrön
Olivolja
Salt
Peppar
Till såsen
1.5 dl Grädde
400 g Pasta
Salt
Chilipulver
Topping
1 st Mozzarella
Basilika

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Pasta med rostad tomatsås

  • 50
  • Portioner 3
  • Medium

Ingredienser

  • Rosta i ugnen

  • Till såsen

  • Topping

Steg

Dela

Lättlagad pasta med rostad tomatsås och mozzarella. Du rostar allting i ugnen, mixar, kokar upp med grädde och blandar med pastan. Väldigt smidigt och gott. Hade i lite pumpafrön för lite textur men också protein och antioxidanter.

Toppa pasta med mozzarella och färsk basilika.

Steg

1
Färdig

Rosta tomaterna

Sätt ugnen på 200 grader.
Dela tomaterna och löken och lägg ner i en form. Häll på pumpafröna och lägg i skalade vitlöksklyftor. Ringla på olivolja. Salta och peppra. Rosta sedan i ugnen i ca 30 eller tills tomaterna mjuknat och fått lite färg.
Koka under tiden pastan.

2
Färdig

Såsen

Mixa de rostade grönsakerna och vänd ner i en djup panna. Tillsätt grädde och koka upp. Smaka av med salt, chilipulver och peppar. När det smakar bra. Vänd i pastan.

3
Färdig

Servera

Servera pastan med mozzarella och färsk basilika.

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
Chokladkaka med kokostosca
Föregående
Chokladkaka med kokostosca
Krämig tonfisksallad med risoni
Nästa
Krämig tonfisksallad med risoni
Chokladkaka med kokostosca
Föregående
Chokladkaka med kokostosca
Krämig tonfisksallad med risoni
Nästa
Krämig tonfisksallad med risoni

Kommentera