0 0
Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredienser

Justera portioner:
1 kg Fast potatis
3 dl Mjölk
2 dl Grädde
2 msk Tryffelkräm
1 st Lök
25 g Smör
2 tsk Salt
Peppar
Topping
2 dl Finriven parmesan
3 dl Riven mozzarella

Bookmark this recipe

You need to login or register to bookmark/favorite this content.

Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan

  • 55 min
  • Portioner 6
  • Medium

Ingredienser

  • Topping

Steg

Dela

Krämig potatisgratäng med tryffelkräm och parmesan. Supergod och krämig potatisgratäng som passar perfekt till julbordet istället för Janssons frestelse eller till en bit kött.

Finryffelkräm finns att köpa på delikatessbutikr men Zeta har också en variant med svamp som funkar bra.

Steg

1
Färdig

Skala potatisen och skiva tunt, gärna med en mandolin så att du får jämna bitar. Mina bitar var ungefär 3 mm. Har du tjockare skivor kan du behöva grädda gratängen längre.

Skala och mandolina löken tunt.

Sätt ugnen på 225 grader.

2
Färdig

Fräs och karamellisera löken i smör i en stor kastrull, karamelliseringen ger löken gratängen en god smak. Löken ska bli gyllene. Tillsätt potatis, grädde, mjölk, salt och peppar. Låt koka upp. Vänd i tryffelkräm. Låt potatisen sjuda i gräddmjölken i ca 10 min.

3
Färdig

Vänd ner potatisen i en form 30x20 cm och toppa med riven mozzarella (annan ost går också bra) och parmesan. Grädda gratängen i ca 30 min i mitten av ugnen. Efter halva tiden så kan du täcka formen med folie ifall osten fått tillräckligt med färg. Känn med en sticka för att se om potatisen känns mjuk.

4
Färdig

Ta ur gratängen och låt den sätta sig. Servera sedan till valfri rätt!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
3 goda vegetariska tillbehör till julbordet
Föregående
3 goda vegetariska tillbehör till julbordet
Filodegspaj med spenat och fetaost
Nästa
Filodegspaj med spenat och fetaost
3 goda vegetariska tillbehör till julbordet
Föregående
3 goda vegetariska tillbehör till julbordet
Filodegspaj med spenat och fetaost
Nästa
Filodegspaj med spenat och fetaost

Kommentera