0 0
Riktigt saftiga och goda cevapcici

Share it on your social network:

Or you can just copy and share this url

Ingredients

Adjust Servings:
1 kg Nötfärs bra kvalité
0.5 tsk Paprikapulver
1.5 tsk Salt
4 st Vitlöksklyftor
2 krm Peppar
1.5 dl Vatten
1.5 tsk Bakpulver
2 msk Neutral olja

Bookmark this recipe

[userpro_bookmark width="100%"]

Riktigt saftiga och goda cevapcici

  • Serves 6
  • Medium

Ingredients

Directions

Share

Cevapcici, avlånga färsbiffar med ursprung från Balkan. För att få riktigt goda och saftiga cevapcici är det viktigaste att du har bra köttfärs. Färkst malen bland eller nötfärs från saluhall eller liknande är det som gäller för bästa resultat, men det går bra att köra på färdigpackat färs men välj gärna någon av bättre kvalité. En annan faktor är att låta färsen stå i kylen ett par timmar och en tredje är att arbeta färsen. I receptet förklarar jag tydligare!

Servera gärna med pitabröd

 

Steps

1
Done

Förberedelser

Börja med att koka upp vatten med paprikapulver, peppar, salt och pressade vitlöksklyftor. Låt svalna. Ta ut blandningen och häll över det på färsen i en bunke. Låt stå i kylen i minst 2-3 timmar eller över natten.

2
Done

Arbeta färsen

Ta ut färsen - arbeta färsen i 10-15 min. Antingen för hand eller i maskin. Detta kommer ge goda och saftiga cevapcici. Ju längre man arbetar desto bättre. Du kan även arbeta den i maskin.

3
Done

Innan stekning

Innan du börjar forma dina cevapcici vänd i bakpulver och olja. Detta kommer göra dem luftiga. Forma sedan till ca 4-5 cm avlånga biffar. Antingen för hand eller med hjälp av engångsspritspåse. Frys in ett gäng om du inte kommer äta upp dem, bättre att frysa in ostekta än stekta.

4
Done

Stek cevapcici i olja på medelvärme tills de är gyllene, vänd ofta så att hela får fin färg.

5
Done

Servera i mjukt pitabröd (se recept ovan) tillsammans med lök, ajvar, färkost (en variant som heter kajmak) och chiliflakes. Det går självklart att servera med potatis, ris eller andra tillbehör!

Emilia

Recipe Reviews

There are no reviews for this recipe yet, use a form below to write your review
mjuka pitabröd
previous
Mjuka pitabröd – lepinje recept
nudelsallad med räkor
next
Asiatisk nudelsallad med räkor och sötsyrlig dressing
mjuka pitabröd
previous
Mjuka pitabröd – lepinje recept
nudelsallad med räkor
next
Asiatisk nudelsallad med räkor och sötsyrlig dressing

Add Your Comment